Najnovije

Škola barmena

 

Sve o školi barmena:

Završenom školom barmena dobivate Internacionalnu diplomu te ono najvažnije – znanje i kako ga primijeniti. Svaka škola se odvija u malim grupama jer je naglasak na pojedincu te njegovom usavršavanju. Raspolažemo s bazom od skoro 400 različitih pića iz cijeloga svijeta od kojih učenici na satu pripremaju sve koktele i tako usporedno usvajaju teoriju i praksu. Tijekom škole polaznici uče i vježbaju pripremanje svog budućeg radnog mjesta. U sklopu edukacije uključen je i gratis free style flair bartending za početnike koji usavršava osobu i pruža joj vještine atraktivnog točenja kao i samu animaciju gostiju.

Cilj:

Naša škola barmena ima osnovnu zadaću educirati osobe koje će svojim znanjem i vještinom zadiviti vlasnike barova. Kvalitetan barmen kojeg stvorimo je odraz našeg napornog rada i sposobnosti naših trenera. Time postižemo stvaranje novih kvalitetnih generacija barmena koji stvaraju turističku sliku naše države.

Sadržaj programa:

Evo nekoliko naslova koji su uključeni u edukaciji, ali to je samo mali dio koji nam je kao vodilja tijekom škole ili tečaja barmena. Na svakoj se temi radi jako aktivno i s puno praktičnih dijelova u kojima učenici izrađuju sve koktele i pripadajuću dekoraciju.

Neke od tema su:

Uvod u nastavnu cjelinu – o koktelu, zakonske norme važne za ugostiteljsku djelatnost, oprema bara, detaljno upoznavanje baznih alkoholnih pića, kava, pivo, vino, menadžment u baru s edukacijom o kontroli zaliha, prodaji i marketingu te mnoge druge teme.

Za svako bazno piće izrađujemo koktele koji su obilježili svaku kategoriju što znači da ćete učiti od klasičnog Martini dry-a, Manhattana, Cosmopolitana…do Sex on the beacha, Mojita, Zombia te mnoge druge. Ukupna baza koktela koji se izrađuju u školi je oko 100-tinjak vrsta te vaši dodatni inovativni kokteli koji obogaćuju vaše samopouzdanje i ljubav prema mixologiji. Baza pića kojom raspolažemo dovoljna je za isprobavanje i Vašu inovativnost u slaganju novih barskih mješavina – koktela.

Uz sve navedeno tim trenera Vas prati od početka škole i priprema Vas za working i exibition flair. Nakon prvog dijela gradiva u klasičnom stilu, počinjemo s praksom u šanku s pripremom za posao barmena gdje je najvažnije usvojiti metodologiju rada.

Predznanje:

Predznanje nije potrebno jer se uči od samih osnova o koktelu i rada u baru. Svako iskustvo doneseno u školu je dobrodošlo, ali smo isto svjesni kroz dugogodišnje vođenje škole da sva znanja koja steknete kroz rad nisu uvijek ispravna tako da uvijek krećemo od početaka. Samim time je svima lakše pratiti i usvajati ispravno svaki dio potreban za daljnji razvoj i napredovanje u poslu.

Stručno uvjerenje:

Nakon završene škole i položenog ispita pred komisijom, dobivate internacionalnu diplomu priznatu u svijetu  (prema iskustvima naših barmena koji rade van granica države). Ponavljanje ispita se ne naplaćuje.

Mjesta održavanja:

Škola se održava u centru Rijeke u prostorima Udruge, Ciottina 19/1.
Zabok – Učilište piramida znanja

Moguće je organizirati školu barmena na svim lokacijama s minimalno 6 polaznika i osiguranim preduvjetima. Za hotelske kuće i veće ugostiteljske objekte organiziramo In House treninge o kojima možete više pročitati ovdje.

 Trajanje:

Škola traje cca 3 tjedna i ovisi o brzini shvaćanja polaznika. To znači da ako nekim polaznicima ide slabije produžimo edukaciju dok se ne utvrdi gradivo. Početak i završetak škole je u rasponu od tri tjedna kako bismo olakšali polaznicima iz drugih dijelova država da imaju manje troškove smještaja i putovanja. Predavanja se održavaju u terminima u dogovoru s trenutnim polaznicima na uvodnom predavanju.

Broj polaznika je ograničen. Zadržavamo pravo otkaza ili izmjene termina održavanja tečaja ako nije prijavljen dovoljan broj zainteresiranih osoba.

 Cijena:

Kako ne bi razbijali svoje glavice prije početka Škole barmena:

Puna cijena Škole barmena za privatne osobe (članarina+edukacija) iznosi 6.750,00 kn (sa uključeni PDV-om)

Puna cijena Škole barmena za pravne osobe (edukacija) iznosi 6.750,00 kn(sa uključenim PDV-om)

Postoji nekoliko načina na koje možete uplatiti Školu barmena:

  1. Gotovinski u uredu Udruge konobara i barmena Hrvatske
  2. U banci putem opće uplatnice
  3. Internet bankarstvom
  4. Za podatke za uplatu nam se obratite ili popunite OBRAZAC na čijem dnu se iste nalaze.


Na tečaj se možete prijaviti kroz 2 jednostavna koraka:Proces prijave

1. Ispunite obrazac za učenike.
Ako imate dodatne upite ili potrebu za smještajem i slično, slobodno nam se obratite mailom.
 
 
 

 

2. Prema uputama navedenim u obrascu, uplatite polog od 1500,00 kn  (možete uplatiti putem virmana kao prikazano ispod, internet bankarstvom ili direktno u uredu Udruge na adresi Eugena Kovačića 2, Rijeka)

Po primitku uplate na mail ćete zaprimiti potvrdu primitka prijave i uplate, nakon čega vam je mjesto u Školi barmena osigurano!

Povrat u slučaju otkazivanja dolaska na edukacije:

  • 100% povrat za rezervacije otkazane 60 i više dana prije početka edukacije
  • 50% povrat za otkazivanja unutar 30-60 dana
  • 25%povrat za otkazivanja unutar 15-30 dana
  • 0% unutar 2 tjedna do početka edukacije

 Za upise i dodatne informacije o održavanju škole slobodno nas kontaktirajte.