Najnovije

Donosimo reakcije na riječko craft pivo King’s pivovare

Osvrt na domaće pivo našeg grada na Rječini

Iskoristili smo vrijeme koje imamo za svoje gušte, pa isprobali riječko craft pivo. Dojmovi? Pročitajte u našem članku.

Kings brew

U ovo doba odmora i prisilnog zatvora u naše domove, odlučili smo se ipak malo izaći do trening centra da pobjegnemo od žena i uživamo u pivici 😉

Znali smo da imamo seriju piva domaćeg riječkog craft proizvođača, nama svima dobro znanog Kings-a. Čekao nas je strpljivo u frižideru pa smo dane karantene odlučili iskoristiti da nazdravimo ljepšim danima koji dolaze!

Krenuli smo bez ikakvog čitanja da preuzmemo istinsku emociju o svakom gutljaju pive, a tek na kraju pročitali što su sami proizvođači napisali. Nismo baš u svakom pogledu isti… Ipak, moramo znati da je etiketa na boci za kušače koji uživaju u pivi, dok je nama to (skoro) svakodnevica tako da imamo malo drugačiju organoleptiku.

Što piše na etiketi? To ćete ipak morati pogledati sami, a naše komentare u sljedećem tekstu možete otkriti odmah.

kings brew-pivo

Series Salvacoste Episode 01
Svijetli Lager, 0,33 l, alc 4.8%

Naglašene note žitarica, svježe jabuke i karamele. Nastavak nota prate okusom uglađene svježine citrusa i egzotičnog voća gdje je prva asocijacija bio mango. Mineralne je strukture.

Arome i okus dodatno oplemenjuje prijatan after taste s laganim gorkim notama.

 

Series Siluro Episode 01
English IPA, 0,33l, alc 6,51%

Iako se očekuje puno jači naglasak na intenzivnost hmelja, kako aromatično tako i okusno, ova pivica lijepo se približila svima koji tek kreću u svijet istraživanja craft piva. Odlična stepenica prema intenzivnijim okusima koji prate stil IPA-e.

Aromatičan s notama demerara šećera i meda, ječma i kuhanog voća. Okusom povezuje gorčinu tamne čokolade i svježinu grejpa koja lijepo zaokružuje očekivane note hmelja. Srednje dugi after taste s kremastom gorčinom u kojem se mogu osjetiti i naznake rogača.

 

Series Siluro Episode 02
Kvarner Strong Ale, 0,33l, alc 6,56%

Samo ime nam je bilo zanimljivo i izazovno za kraj. Svaka čast na inovativnosti i stvaranju nove kategorije u već jako bogatoj strukturi pivskih stilova.

Arome koje uz note očekivanog kvasca daju naslutiti i na note sijena. To će većini koji su imali susret kod noni i deda pobuditi lijepe uspomene na selo. Okus je više citrusan nego gorak, tako da je isto preporuka za pivopije koje se tek upuštaju u svoju pivsku avanturu.

Filip Sarilar i Zoran Lukic - kings brew

Par koji se “žrtvovao” popiti pivu prije vas čine: 
Filip Sarilar – voditelj i trener Barmen.hr te voditelj odjela Cocktail catering by Scorpio
i Zoran Lukić – predsjednik i trener Barmen.hr te direktor tvrtke Scorpio za opremu, consulting i cocktail catering.

Sa sutrašnjim danom (1.4.2020.) pokreće se njihov WebShop pa ne propustite provjeriti ponudu pive – King’s Brew WebShop.
Zanima vas tečaj o pivi? Pročitajte više o temi Pivski znalac