Najnovije

Konobari progovorili! Koji je najgori dio konobarenja….

“Kada moram stalno ponavljati istu stvar. Ne mogu ti dati piće ako nemaš 18. Vjeruj mi, želim ti prodati cugu. I ne, tvoj prijatelj/cura/dečko ne mogu garantirati za tebe, da je barem tako lagano….al nisi ti taj koji plaća kaznu ako dođe inspekcija zar ne?” – Beau du Bois (The Corner Door)

“Kada gost naruči nešto za jesti što miriše posebno dobro, a ja moram samo stajati tamo, upijati mirise i postati super gladan.” – Kiel Schecich (Side Door)

“Brisanje svih boca na polici i speedrecku na kraju smjene, dan za danom. Na kraju znaš te boce jako, jako dobro.” Michael Lazar (Hog and Rocks)

“Nepristojne ljude. Mamurluke.” – John Cummins (The Dawson Lounge)

“Ništa ne mrzim. Ali stvarno. Luđački sam zaljubljen u svoj posao.” – Jason Eisner (Gracias Madre)

“Duge smjene. Prije pet godina ne bih tako nešto rekao, ali sada bi jako volio da ljudi piju danju i da mogu zatvoriti ranije.” – Nate Howell (Jsix)

“Zbilja volim svoj posao, ali kada vidim barmena (bio ja gost ili kolega), kako bahato i bezobrazno komentira nečiju narudžbu, dođe mi da ga pogodim čašom.” – Chris Burkett (Cusp Dining & Drinks)

“Kao i svaki drugi posao, barmenstvo također ima neke malo manje lijepe kvalitete – npr, budiš se sa osjećajem kao da te sinoć pogazio kamion. To je fizički zahtjevan posao, i onda ako se potrefi par jačih dana sa više posla….to zna boljeti. Ali 95% vremena je stvarno super, zabavan i kreativan posao.” – Meaghan Dorman (Raines Law Room)

“Kada u baru nema gostiju. To je NAJGORE!” – Pamela Wiznitzer (The Dead Rabbit)

“Ako baš moram navesti nešto, to bi bio raspored smjena: uvijek radite vikende dok su svi vaši prijatelji slobodni, propuštate koncerte i događanja itd.” – Sean Still (Mercadito Chicago)

“Kada ostanem bez čaša u špici. Najradije ne bi niti poslužio piće ili čekao pola večeri da mi pod ruku dođu čiste čaše nego da ga poslužim u nekoj krivoj.” – Jason Lakow (Amali)

“Jedini nedostatak mog posla su duge smjene, a što je najgore, nisu sad ne znam koliko duge. Kao novopečenom ocu, teško mi je što ne vidim obitelj.” – Jeff Faile (Iron Gate, Red Apron, Birch & Barley)

“Apsolutno obožavam što radim. E sad, kad je to jasno, najgori dio posla mi je čišćenje cijeog šanka, punjenje frižidera i slaganje ambalaže na kraju smjene. Mogu reći da sam jesnostavno došao do toga da mogu priznati da mi se to više ne da raditi.” – Rene Hidalgo (Lantern’s Keep)

 

“Kada nekome moram reći da ga odbijam poslužiti. Nema goreg nego reći odraslom muškarcu ili ženi – dosta si popio/la, to je jednostavno svima neugodno.” – Holly Hart (A.G. Kitchen)

“Nestrpljivi gosti.” – Tommy Shani (Upstairs at the Kimberly Hotel)

“Radne nedjelje. I barmeni bi se ponekad opustili i odmorili.” – Ray Anguiano (Atwood Café)

“Kada nema posla. Mogu obrisati sve boce samo jednom. Moram stalno nešto raditi. Obično kada nema posla eksperimentiram s novim koktelima, ali i tu je ograničen broj jer ih moram probati, a na kraju imam osjećaj da se opijam na poslu.” – Jesse Cornell (Sbraga)

“Nepristojne i bahate goste. Tko bi htio posluživati smradove koji nemaju nimalo poštovanja prema osobama.” –  Elizabeth Powell (Liberty Bar)

“Kada provedeš sate i sate stojeći.” –  Kamal Kouiri (Molyvos)

“Inventure…posebno one na Novu Godinu!” – Andy Nelson (Jackson 20)

“Na moj posao se zaista nema što previše žaliti. Jedino što bi volio da mogu zvati kratki “time-out” kada želim, čisto da nešto pojedem ili odem do wc-a. Prilično nerealna želja.” — Kevin Dowell (Foreign Cinema)

“Neki ljudi o mom poslu razmišljaju kao da je za robove, na kraju se tako i ponašaju prema meni, kao prema slugi. Pretpostavljaju da sam neobrazovan i da mi je želja postati “nešto” (glumica, model, glazbenica…) i da konobarim samo dok ne zaradim neki novac dok me ne otkriju lovci na talente. Ne sviđa mi se to. Ni najmanje mi se ne sviđa.”  — Cari Hah (City Tavern )

“Inventure. I Happy hour-e.” — Jon Harris (Firefly)

“Najgori dio mog posla mi je nekada bio najdraži, a to su noćne smjene. Kako sam odrastao u ovom poslu, nekako sam prerastao i smjene, želim provesti više vremena s mojom ženom u pristojno doba dana. Iako, ima nešto umirujuće u vožnji doma nakon noćne smjene kada nema nikoga na cesti.” — Eric Johnson (Sycamore Den)

 

Izvor: www.seriouseats.com