Najnovije

VODQUILA – fenomenalno piće ili pomicanje granica mamurluka?

Vodquila je pokrenula novi val u industrijama alkoholnih pića. Sada razina sramoćenja na zabavama postaje skoro duplo veća. Ova dva pića zasebno će vas vjerojatno natjerati da plešete na stolu, ili da pomislite kako znate pjevati i prvi u ruku uhvatite mikrofon na karaokama. A sad su u kombinaciji u jednoj boci.

ljedeći put kada budete u porculanskom zagrljaju svoje wc školjke, možda odgovorni budu Chander Arora i njegova kći Nina. Na ideju da pomješaju ova dva pića došli su kada su si pripremali koktele u svom domu u Birminghamu. Nina je tu večer postavila pitanje ocu – zašto nikada nije probao kombinirati svoja dva omiljena pića – vodku i tequilu –  i piće je rođeno. Imalo je dovoljno dobar okus da ideju shvate ozbiljno.

Prvo ga je Nina razvila kao projekt na fakultetu, nakon toga se projektu pridružio i njezin brat Romie i počeli su slagati ozbiljni poslovni plan za koji misle da bi mogao proći na Američkom tržištu.

Uskoro su ovu mješavinu destilirali na ispravan način a čitav projekt je zaživio i u očima Američkog brenda Red Eye Louie’s koji ga je odlučio plasirati na tržište.

Vodka se destilira šest puta, dok se tequila proizvodi od čiste plave agave, dva pića se potom mješaju u malenim kotlovima i spajaju u jedno na visokoj temperaturi kako bi se dobila glatka mješavina.

Iako vjerojatno neće biti melem za vaš želudac sljedećeg jutra, ovo piće je pokrenulo novi val u industriji alkoholnih pića i osvojila srebrnu medalju na prestižnom natjecanju International Wine and Spirit Competition. Ewan Lacey, generalni menadžer International Wine and Spirit Competition je impresioniran Vodquilom, “Vjerujem da je Vodquila Red Eye Louie’s uspjeh jer je kombinacija najboljeg od jednog i drugog pića.”

Organzatori natjecanja čak razmišljaju o otvaranju nove kategorije posebno za – hibride. Vodquila je šokirala IWSC suce na slijepom kušanju, ali izgleda da je šok bio pozitivan jer je osvojila srebrnu medalju.
“Ovo je cijeli novi svijet inovacija u industriji alkoholnih pića, fascinantno je da je nešto što je izvorno napravljeno kao projekt za fakultet toliko snažno djelovalo na čitavu industriju, otvarajući novi ogranak. Također je i cijena pristupačna a piće je izvrsno i za izradu koktela.”

Naime, Vodquila nije jedini hibrid na tržištu. Ovo su još neki hibridi koji su se pokazali kao super ideje:

Courvoisier Rosé – Cognac i rosé vino
Malibu Red – Malibu i tequila
Absolut Tune – Sauvignon Blanc i Absolut Vodka
Jinzu – gin i sake
Zaconey – 35% abv blend of Irish and American whiskeys and natural berry flavour
Twenty Grand Rosé – cognac, vodka i rosé vino
Ferdinand Saar Dry Gin – gin i Schiefer Riesling
Nuvo – vodka i pjenušavo vino

 

 

Via: dailymail.co.uk

By Caroline Mcguire for MailOnline