Najnovije

Aplikacija za okus alkohola – bez da ga pijete

Nova aplikacija koja obećava da će vam priuštiti iskustvo koje je “najbliže okusu alkohola bez da ga zapravo popijete”.

Ova aplikacija koristi jedinstvenu “spiralu okusa” kako bi pomogla korisnicima da vizualiziraju okus određenog alkohola. Zove se Flaviar, ova mobilna aplikacija razlikuje se od konvencionalnih bilješki kušatelja na način da vizualizira okuse  pomoću spirale koja povezuje okuse sa pićem.

Baza podataka kojom raspolaže sadrži više od 10.000 raznih alkoholnih pića, dopunjena sa dodatnim informacijama, i sa iskustvom dobivenim od kritičnih korisnika koji već koriste aplikaciju.

Nadalje, korisnici će moći naručiti piće direktno putem aplikacije, i to u dozama za degustaciju ili u bocama. Točan datum lansiranja aplikacije još nije potvrđen, ali kada izađe biti će dostupna za appleove uređaje sa iOS 7 ili novijim operativnim sustavom.

Grisa Soba, jedan od suosnivača ove aplikacije, inzistira da okusna spirala bude dio aplikacije kako bi se i istakla od ostalih aplikacija vezanih za pića.

“Nakon gotovo 3 godine rada i truda sa kojim smo došli do vizualizacije  okusa pića, dinamičnosti i prikupljanja informacija, sada smo uvjereni da je upravo ova aplikacija ono što je falilo ispijateljima finih pića” kaže Soba.