Najnovije

Započela škola u Zaboku

Školu barmena u Zaboku upisalo je 6 polaznika koji će već prije ove sezone svladati teoretsko i praktično znanje o zanimanju jednog barmena. U suradnji sa Učilištem Piramida znanja ovih 6 polaznika ima priliku naučiti i dokazati se da su spremni već nadolazeću sezonu dočekati na izvrsnim radnim pozicijama.

Završenom školom barmena dobiva se Internacionalna diploma te ono najvažnije – znanje i kako ga primijeniti. Svaka škola se odvija u malim grupama jer je naglasak na pojedincu te njegovom usavršavanju. Raspolažemo s bazom od skoro 400 različitih pića iz cijeloga svijeta od kojih polaznici na satu pripremaju sve koktele i tako usporedno usvajaju teoriju i praksu. Tijekom škole polaznici uče i vježbaju pripremanje svog budućeg radnog mjesta. U sklopu edukacije uključen je i gratis free style flair bartending za početnike koji usavršava osobu i pruža joj vještine atraktivnog točenja kao i samu animaciju gostiju.

Naša škola barmena ima osnovnu zadaću educirati osobe koje će svojim znanjem i vještinom zadiviti vlasnike barova. Kvalitetan barmen kojeg stvorimo je odraz našeg napornog rada i sposobnosti naših trenera. Time postižemo stvaranje novih kvalitetnih generacija barmena koji čine turističku sliku naše države.

Sadržaj programa:

Evo nekoliko naslova koji su uključeni u edukaciji, ali to je samo mali dio koji nam je kao vodilja tijekom škole ili tečaja barmena. Na svakoj se temi radi aktivno i s puno praktičnih dijelova u kojima učenici izrađuju sve koktele i pripadajuću dekoraciju.

Neke od tema su:

Uvod u nastavnu cjelinu – o koktelu, zakonske norme važne za ugostiteljsku djelatnost, oprema bara, detaljno upoznavanje baznih alkoholnih pića, kava, pivo, vino, menadžment u baru s edukacijom o kontroli zaliha, prodaji i marketingu i dr.

Za svako bazno piće izrađujemo koktele koji su obilježili svaku kategoriju što znači da ćete učiti od klasičnog Martini dry-a, Manhattana, Cosmopolitana do Sex on the beach-a, Mojita, Zombia te mnoge druge. Ukupna baza koktela koji se izrađuju u školi je oko 100-tinjak vrsta te dodatni inovativni kokteli koji obogaćuju  samopouzdanje polaznika i ljubav prema mixologiji. Baza pića kojom raspolažemo dovoljna je za isprobavanje i inovativnost polaznika u slaganju novih barskih mješavina – koktela.

Uz sve navedeno tim trenera polaznike prati od početka škole i priprema ih za working i exibition flair. Nakon prvog dijela gradiva u klasičnom stilu, počinje se sa praksom u šanku i pripremom za posao barmena gdje je najvažnije usvojiti metodologiju rada.

Predznanje nije potrebno jer se uči od samih osnova o koktelu i rada u baru. Svako iskustvo doneseno u školu je dobrodošlo, ali smo isto svjesni kroz dugogodišnje vođenje škole da sva znanja stečena kroz rad nisu uvijek ispravna tako da uvijek krećemo od početaka. Samim time je svima lakše pratiti i usvajati ispravno svaki dio potreban za daljnji razvoj i napredovanje u poslu.

Nakon završene škole i položenog ispita pred komisijom, dobiva se internacionalna diploma priznata u svijetu  (prema iskustvima naših barmena koji rade van granica države). Ponavljanje ispita se ne naplaćuje.

Trajanje:

Škola traje cca 100 radnih sati i ovisi o brzini shvaćanja polaznika. To znači da ako nekim polaznicima ide slabije produžimo edukaciju dok se ne utvrdi gradivo. Početak i završetak škole je u rasponu od mjesec dana kako bismo olakšali polaznicima iz drugih dijelova država da imaju manje troškove smještaja i putovanja. Predavanja se održavaju u terminima u dogovoru s trenutnim polaznicima na uvodnom predavanju.

Završenom školom barmena dobiva se Internacionalna diploma te ono najvažnije – znanje i kako ga primijeniti. Svaka škola se odvija u malim grupama jer je naglasak na pojedincu te njegovom usavršavanju. Raspolažemo s bazom od skoro 400 različitih pića iz cijeloga svijeta od kojih polaznici na satu pripremaju sve koktele i tako usporedno usvajaju teoriju i praksu. Tijekom škole polaznici uče i vježbaju pripremanje svog budućeg radnog mjesta. U sklopu edukacije uključen je i gratis free style flair bartending za početnike koji usavršava osobu i pruža joj vještine atraktivnog točenja kao i samu animaciju gostiju.

Naša škola barmena ima osnovnu zadaću educirati osobe koje će svojim znanjem i vještinom zadiviti vlasnike barova. Kvalitetan barmen kojeg stvorimo je odraz našeg napornog rada i sposobnosti naših trenera. Time postižemo stvaranje novih kvalitetnih generacija barmena koji čine turističku sliku naše države.

 

Zadnji termin škole barmena u Rijeci započinje 13.04.2015.

Prijavite se i već ove sezone se ludo zabavite i još bolje zaradite.
Sadržaj programa:

Evo nekoliko naslova koji su uključeni u edukaciji, ali to je samo mali dio koji nam je kao vodilja tijekom škole ili tečaja barmena. Na svakoj se temi radi aktivno i s puno praktičnih dijelova u kojima učenici izrađuju sve koktele i pripadajuću dekoraciju.

Neke od tema su:

Uvod u nastavnu cjelinu – o koktelu, zakonske norme važne za ugostiteljsku djelatnost, oprema bara, detaljno upoznavanje baznih alkoholnih pića, kava, pivo, vino, menadžment u baru s edukacijom o kontroli zaliha, prodaji i marketingu i dr.

Za svako bazno piće izrađujemo koktele koji su obilježili svaku kategoriju što znači da ćete učiti od klasičnog Martini dry-a, Manhattana, Cosmopolitana do Sex on the beach-a, Mojita, Zombia te mnoge druge. Ukupna baza koktela koji se izrađuju u školi je oko 100-tinjak vrsta te dodatni inovativni kokteli koji obogaćuju samopouzdanje polaznika i ljubav prema mixologiji. Baza pića kojom raspolažemo dovoljna je za isprobavanje i inovativnost polaznika u slaganju novih barskih mješavina – koktela.

Uz sve navedeno tim trenera polaznike prati od početka škole i priprema ih za working i exibition flair. Nakon prvog dijela gradiva u klasičnom stilu, počinje se sa praksom u šanku i pripremom za posao barmena gdje je najvažnije usvojiti metodologiju rada.

Predznanje nije potrebno jer se uči od samih osnova o koktelu i rada u baru. Svako iskustvo doneseno u školu je dobrodošlo, ali smo isto svjesni kroz dugogodišnje vođenje škole da sva znanja stečena kroz rad nisu uvijek ispravna tako da uvijek krećemo od početaka. Samim time je svima lakše pratiti i usvajati ispravno svaki dio potreban za daljnji razvoj i napredovanje u poslu.

Nakon završene škole i položenog ispita pred komisijom, dobiva se internacionalna diploma priznata u svijetu (prema iskustvima naših barmena koji rade van granica države). Ponavljanje ispita se ne naplaćuje.
Trajanje:

Škola traje cca 100 radnih sati i ovisi o brzini shvaćanja polaznika. To znači da ako nekim polaznicima ide slabije produžimo edukaciju dok se ne utvrdi gradivo. Početak i završetak škole je u rasponu od mjesec dana kako bismo olakšali polaznicima iz drugih dijelova država da imaju manje troškove smještaja i putovanja. Predavanja se održavaju u terminima u dogovoru s trenutnim polaznicima na uvodnom predavanju.