Najnovije

Škola za bariste

Škola za Bariste

Kava je drugi najkonzumiraniji napitak iza vode i već stoljećima sastavni dio svakog čovjeka. Ona je bez sumnje jedan od najomiljenijih napitaka u ugostiteljskim objektima kod nas i u svijetu. Njen čaroban svijet okusa počinje se otkrivati posljednjih godina i trenutno je na putu da se pokaže u pravom i punom sjaju.
Udruga konobara i barmena Hrvatske je napravila revoluciju s tečajem za baristu čime svima zainteresiranima želimo približiti svijet kave i prikazati ga onakvim kakav on stvarno jest – čudesan i obogaćen savršenim okusima i mirisima.

Želite li postati majstori kave i doznati sve tajne o najomiljenijem crnom napitku? Želite li steći znanja i vještine, te postati stručnjak u pripremi, ukrašavanju i prezentiranju savršenog espressa? Onda nam se pridružite na tečaju za bariste.

Cilj Tečaja za bariste jest osposobiti polaznike za izradu vrhunskog espressa i napitaka na bazi espressa u realnim uvjetima rada te usavršavanje eventualnih postojećih znanja i vještina polaznika.

Kroz program tečaja za bariste polaznici stječu znanje iz teorije, te svladavaju tehnike izrade, prezentacije i ukrašavanja kave.

Tečajevi se odvijaju u malim grupama uz individualni pristup jer je naglasak na pojedincu i njegovom usavršavanju. Postanite vrsni znalac pripreme ovog omiljenog napitka!

Sadržaj tečaja:

Sadržaj škole:

 • Teorijske osnove o kavi, upoznavanje učenika s poviješću i kulturom kave
 • Praktični dio – Uz nadgledanje i pomoć trenera učenici će svladati tehnike izrade kave, zagrijavanje mlijeka i kombinacije toga
 Teoretski dio:
 • Što je kava i gdje raste
 • Povijest kave – put kave oko svijeta
 • Od plantaže do šalice
 • Berba i proces obrade
 • Klasifikacija i bodovanje
 • Skladištenje transport i kupovina
 • Tehnike spravljanja savršenog espressa
Praktični dio:
 • Upoznavanje sa aparatom i mlince
 • Čistoća i održavanje radne površine
 • Razlike između arabice i robuste, degustacija arabice i robuste, različitih mješavina arabice,te sorti arabice
 • Tehnike za spraviti savršen espress
 • Zagrijavanje mlijeka – kako napraviti mikropjenu
 • Svježe vs. trajno mlijeko

Mjesto održavanja: Tečaj se održava u centru Rijeke u prostorima Udruge, Ciottina 19/1.

Moguće je organizirati Tečaj za bariste na svim lokacijama s minimalno 6 polaznika i osiguranim preduvjetima. Za hotelske kuće i veće ugostiteljske objekte organiziramo In-House treninge o kojima možete više pročitati OVDJE.

 Trajanje:

Tečaj traje 2 dana (subota i nedjelja).

Predavanja se odvijaju 4 sata ujutro i 4 sata poslijepodne u subotu i u nedjelju.

Broj polaznika je ograničen. Zadržavamo pravo otkaza ili izmjene termina održavanja tečaja ako nije prijavljen dovoljan broj zainteresiranih osoba.

 Cijena: 

Isključivo članovi koji uplate Edukativno članstvo mogu upisati Školu za bariste. Edukativno članstvo iznosi 1.500,00 kn. Za članove koji uplate Edukativno članstvo Škola za bariste košta 240,00 kn + PDV. U slučaju da plaćaju pravne osobe, plaća se pravna članarina u iznosu od 1.500,00 kn + PDV te cijena Škole za bariste u iznosu od 240,00 kn + PDV.

 

Kako ne bi razbijali svoje glavice:

Puna cijena Škole za bariste za privatne osobe (članarina+edukacija) iznosi 1.800,00 kn (s uključeni PDV-om)

Puna cijena Škole za bariste za pravne osobe (pravna članarina+edukacija) iznosi 2.175,00 kn (s uključenim PDV-om)

 

Načini plaćanja:

 1. Gotovinski u uredu Udruge konobara i barmena Hrvatske
  1. Iznos Edukativne članarine i škole za bariste (1.800,00 kn za privatne osobe ili 2.175,00 za pravne osobe) potrebno je uplatiti prije početka Škole za bariste, ovom uplatom rezervirate svoje mjesto u Školi za bariste.
 2. U banci putem opće uplatnice
  1. Iznos Edukativne članarine i škole za bariste (1.800,00 kn za privatne osobe ili 2.175,00 za pravne osobe) potrebno je uplatiti prije početka Škole za bariste, ovom uplatom rezervirate svoje mjesto u Školi za bariste.
 3. Internet bankarstvom
  1. Iznos Edukativne članarine i škole za bariste (1.800,00 kn za privatne osobe ili 2.175,00 za pravne osobe) potrebno je uplatiti prije početka Škole za bariste, ovom uplatom rezervirate svoje mjesto u Školi za bariste.
 4. Za podatke za uplatu nam se obratite ili popunite OBRAZAC na čijem dnu se iste nalaze.

 

Ispunite obrazac za učenike

Ukoliko imate dodatne upite ili potrebu za smještajem i slično, slobodno nas kontaktirajte mailom.
 
 

Primjer plaćanja općom uplatnicom:

Prema uputama navedenim u obrascu, uplatite navedenu cijenu tečaja (možete uplatiti putem virmana, internet bankarstvom ili direktno u uredu Udruge na adresi Pomerio 16, Rijeka)images_virman_novi

Po primitku uplate na mail ćete zaprimiti potvrdu primitka prijave i uplate, nakon čega vam je mjesto na tečaju barista osigurano!

Povrat u slučaju otkazivanja dolaska na edukacije:

 • 100% povrat za rezervacije otkazane 60 i više dana prije početka edukacije
 • 50% povrat za otkazivanja unutar 30-60 dana
 • 25%povrat za otkazivanja unutar 15-30 dana
 • 0% unutar 2 tjedna do početka edukacije

Za dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte.