Najnovije

Naši predavači

Zoran Lukić

Osnivač i predsjednik Udruge, glavni predavač

S velikom željom za podizanjem kvalitete ugostiteljstva i turizma u Hrvatskoj osnovao je 2003. godine Udrugu konobara i barmena Hrvatske. Kontinuiranim edukacijama i treninzima doveo je standard tečajeva na međunarodnu razinu (sve diplome Škole barmena su trenutno priznate od WFA – World Flair Association).
Sudjelovao je na brojnim državnim, međunarodnim i svjetskim natjecanjima. Od 2008. godine organizira mnoga domaća i  međunarodna natjecanja barmena u Hrvatskoj.
Upravo zbog međunarodne razine edukacija u školama koje organizira, hotelske kuće i ugostiteljski objekti počinju prepoznavati kvalitetu barmena Udruge te se potražnja za njima povećala.

Postepena standardizacija zanimanja barmen pogurala ga je da položi dodatne edukacije, te je nakon uspješno završenog magisterija na Fakultetu za menadžment u ugostiteljstvu i turizmu u Opatiji dodatno završio program usavršavanja Specijalist zaštite na radu.
Uz dodatni razvoj završio je treninge raznih brendova, a neki od njih su: Bols liqueur and cocktail training, Brugal,  Famous Grouse, Jack Daniel’s Jeff Arnett Master Distiller, Macallan, Remy Martin, Finlandia, Metaxa, Southern Comfort, Cointreau, Havana Club master class, Hennessy, Ballantine’s, Chivas, Ramazzotti, De Kuyper liqueur, Wiborowa, Champagne i pjenušci (Moet&Hennessy grupacija i Vivat i partneri), Graham’s Porto, Beer training Grolsch brewery, Illy coffee and latte art te mnogi drugi…., a željan novih znanja uvijek se rado odazove treningu.

Od 2007. godine i predsjednik uprave tvrtke Scorpio d.o.o. koja se bavi konzaltingom za ugostiteljske objekte ključ u ruke i prodajom komercijalne barske opreme za ugostiteljstvo i profesionalne opreme za barmene i bariste.
2009. godine postaje BOLS brand manager za Hrvatsku (vodeći svjetski likeri za koktele), a od 2010. godine postaje i ovlašteni WFA ambasador za Hrvatsku.

2016. godine odazvao se na edukaciju u BOLS akademiju kako bi usavršio svoje znanje na naprednim tečajevima Advanced bartending, Master bartender i International Barmanagement.

Svoje znanje i iskustvo u svim segmentima ugostiteljstva dokazao je kao direktor pića Sunčanog Hvara d.d. sa odličnim rezlutatima u poslovanju.

Praktično i teoretsko znanje su prepoznali mnogi časopisi kojima je kao suradnik za područje ugostiteljskog poslovanja napisao veliki broj autorskih tekstova. Neki od časopisa su HRB (Hoteli, restorani, barovi), Turizam info, Insider, Glorija IN, Magazin Vjenčanja, Teklić, Novi list, Professional i mnogi drugi.

Njegovo višegodišnje iskustvo u izravnom radu s ljudima te stalnim radom na osobnim i profesionalnim znanjima i vještinama  doprinosi njegovoj kvaliteti i vjerodostojnosti predavanja u Udruzi i treninzima kod partnera.

 

Marko Jovanović

Glavni mentor i trener Škole barmena

Glavni trener i mentor Škole barmena, Classic bartending trener i specijalist za Cocktail Catering.
Od 2010. godine svoje znanje dijeli sa svim polaznicima škole barmena kao predavač čija specijalnost obuhvaća znanje o baznim pićima Ginu, Rumu, Whiskey-u i Vodki.
Pored predavanja u školi barmena kontinuirano pohađa dodatne edukacije i prati najnovije trendove. Neke od završenih edukacija i treninga su: Havana Master Class, Absolut Vodka, Ballantine’s – 4 corners of Scotland, Jack Daniel’s Jeff Arnett Master Distiller, De Kuyper, Smirnoff, Monin, Freixenet i mnogi drugi. Upravo zbog navedenih edukacija trenutno za Coca-Cola HBC vodi radionice, izrade koktel karti te osmišljavanje koktela, kao i edukacije o brendovima za Hennessy grupaciju.
Kao mlad i poduzetan barmen 2010. godine otvorio je tvrtku za organizaciju evenata i veleprodaju pića, te pokrenuo trend Cocktail cateringa u Hrvatskoj. Godinu dana kasnije, odnosno 2011. upisuje dodatno tečaj za usavršavanje za samostalnog poduzetnika u Callegari verificiran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

 

 

Sergej Dedić

Glavni Barista trener

Iako je u ugostiteljske vode uplovio kao konobar, a nakon edukacije 2010. godine u Udruzi i kao barmen, svoju strast pronašao je u kavi.

Svoje edukacije za bariste započeo je individualnim tečajem s ovlaštenim SCAE trenerom Domagojem Trusićem, te nastavio u renomiranom London School of Coffee 2014. godine.
Osnivač je i glavni mentor Tečaja za bariste u sklopu Udruge, a pokraj vođenja istog asistira pri obrazovanju barmena u disciplinama – kava i kokteli na bazi kave.

 

 

Siniša Novković

Glavni Flair trener

Zainteresirao se za flair 2007. godine kada je Zoran Lukić predstavljao rad Udruge i pokazao svoje umijeće u baru u Slavonskom Brodu gdje je Siniša tada bio zaposlen. Već iduće godine upisuje školu barmena i započinje sa svojom karijerom.
Edukacijom za barmena u Udruzi te kontinuiranim treninzima, natjecanjima i usavršavanjima napredovao je iz konobara u glavnog flair barmena Udruge. Jedini je barmen Hrvatske koji se nalazi na svjetskoj WFA ljestvici među najboljim barmenima svijeta. Također ga se tijekom ljetnih sezona uvijek može pronaći na pozicijama menadžera barmena / top barmena u najatraktivnijim cocktail barovima/clubovima Hrvatske.

 

Luka Panović

Barista trener

Trener za bariste u Udruzi konobara i barmena Hrvatske postao je 2016., no vrijedan član tima je od 2015. godine kada je uspješno položio Školu za bariste u Rijeci, pod vodstvom Sergeja Dedića. Prije vođenja edukacija Luka je svoju ljubav prema kavi upoznao u svom višegodišnjem iskustvu u ugostiteljstvu. Vlasnik je jednog ugostiteljskog objekta u Rijeci te svoju ponudu i znanje konstantno nadograđuje.

Sudionik je brojnih Latte art i barista natjecanja a svoje iskustvo rado prenosi svojim polaznicima. U Udruzi konobara i barmena Hrvatske, zajedno sa Sergejem održava Školu za bariste i svoju ljubav prema kavi prenosi na polaznike edukacija.

 

Antonio Švob

Latte Art trener

Po završetku škole za hotelijersko – turitičkog tehničara, nastavlja raditi u ugostiteljstvu i graditi svoje iskustvo. Iskazuje interes za poznavanje i pripremu kave te umjetnost latte arta te se pridružuje Barmen.hr timu 2016. godine kao trener Latte arta pod mentorstvom Sergeja Dedića kod kojeg je usavršio svoje znanje te pohađao i uspješno završio Školu za bariste.

Redovito sudjeuje na brojnim natjecanjima Latte art-a u Hrvatskoj.