Najnovije

Puni dojmova sa sajma Sigep (Rimini, Italija)

Međunarodni sajam sladoleda, slastičarstva, pekarstva i svijeta kave

Vratili smo se sa sajma i jedva čekamo prepričati vam svoje doživljaje.

Rimini Sigep 2020

Vjerno pratimo trendove i stare navike pa smo tako i ove godine posjetili SIGEP 2020 u nama dragom gradu Rimini. Sajam se održavao od 18. do 22.1.2020.

SIGEP je vodeća svjetska izložba B2B koja se prostire kroz 129 000 m2 te nudi najnovije i najbolje trendove na globalnom tržištu. Na jednom mjestu predstavljaju se i nagrađuju izvrsnosti svjetske klase. Uvode se novi formati, poboljšava globalno umrežavanje i podržavaju tvrtke i profesionalci u njihovom rastu i širenju.

Tim sastavljen od vrhunskih barskih profesionalaca krenuo je u istraživanje novih ideja.
Što smo imali prilike vidjeti? 

Pet tematskih ruta, podijeljene na zasebne poslovne sektore koji nude kavu, čokoladu, peciva, sirupe, barsku opremu, sladoled i mnoge druge.

Nikad dosta slatkoga!

U tradicionalnom odjelu sladoleda pronašli smo najveću svjetsku koncentraciju kompanija u ovom sektoru.

SIGEP je globalna poslovna platforma na kojoj se profesionalci i operatori sa sedam kontinenata okupljaju kako bi uživali u jedinstvenom, nadahnjujućem senzornom iskustvu s vodećim svjetskim brendovima u poslu sa slatkom hranom.

Na ovom mjestu susreću se svi sudionici u lancu opskrbe: obrtnici, distributeri, proizvođači, udruge i mediji. 

Sajam se odvija svake godine, a već je najavljen i datum za iduću godinu: 16.-20.1.2021.

Najave trendova za 2020. godinu

Brojni izlagači tražili su svoje mjesto na sajmu, a imali su priliku okušati se i u natjecanju u raznim kategorijama. Osim toga, poslušali smo i predavanja o novim trendovima koji su najavljeni za 2020. godinu. 

Proizvodi za koktele ODK prezentirali su svoj nastavak razvoja okusa, a njihov napredak u svijetu toplih napitaka i barista definitivno je na zavidnoj razini. 

Na sajmu SIGEP mogli su se pronaći i sastojci i poluproizvodi svjetskog ranga, predstavljene su najnovije i najinovativnije tehnologije i trendovi u maloprodajnim kategorijama u talijanskom stilu.

Vidjeli smo cjelokupnu opskrbu za pekarstvo, slastičarstvo i pizze. Krenuvši od sastojaka, poluproizvoda i kompletne tehnologije, zatim od strojeva do sustava i opreme. Uistinu ekskluzivni asortiman koji definira nove trendove, a fokus je uvijek na inovacijama. 

Odjel kave nas je također oduševio!

Izlagale su se informacije o plantažama širom svijeta, brojne tehnike prerade kave, a moglo se i degustirati. 

Svi proizvođači i tehnologije koji se vrte u svijetu Espressa našli su se na jednom mjestu. Prestižne talijanske marke predstavile su kompletnu paletu proizvoda za barove, kafiće i slastičarne (sladoled, kavu, pekarske proizvode) s jasnim fokusom na povezanost različitih skupina proizvoda.

Na štandu Ceado aparata prezentirani su nam novi profesionalni aparati. Preko 50 godina talijanske domišljatosti, dizajna i dobro organizirana proizvodnja oblikovali su njihove mlince za kavu, aparate za bar i aparate za cijeđenje prirodnih sokova.

Nadamo se da smo vam približili naš posjet ovom senzacionalnom sajmu, a i možda nekog od vas potaknuli da ga ne zaboravite iduće godine uvrstiti u svoj raspored. 😉