Najnovije

Denis Španjol na Rab donosi pehar za prvo mjesto!

Natjecanje barmena u hotelu Diamant u Poreču

Stigli su nam rezultati natjecanja prvog Wincentive weekend by Valamar!

natjecanje barmena Valamar

Ovog se tjedna održavao prvi Wincentive weekend by Valamar.

Prvenstveno je cilj bio educirati barmene i voditelje zaposlene u Valamaru u Hrvatskoj koji za to još nisu imali prilike, a usavršili su se u izradi sirupa, ginova, marmelade, ice-carving-u i brojnim infuzijama.

Osim toga, imali su priliku saznati o najnovijim trendovima u miksologiji i natjecati se nakon Masterclass-a kojeg je održao predsjednik naše Udruge – Zoran Lukić. Ukupan broj sudionika bio je 40, među kojima je bilo 23 natjecatelja.

Moramo reći da su sudionici pokazali vlastito umijeće izrade i posluživanja koktela u natjecanju, a njihova kreativnost i strast prema ovom poslu svakako je nagrađena! Svatko je nasumično iz shakera izvukao papirić sa zadanom temom koje se morao pridržavati prilikom izrade. 

Wincentive weekend

Prvo mjesto pripalo je odličnom Denisu Španjolu koji u Eva Sunny Hotel & Residence na Rab odnosi pehar i titulu najboljeg barmena u Valamaru! 2. mjesto odnio je Antonio Zuliani iz Girandelle u Rapcu, a 3. mjesto pokupio je Benjamin Hlevnjak iz Pical Sunny hotela u Poreču. A najbolji nastup? Osvojila je Danijela Šimurina iz hotela Diamant gdje se natjecanje i održavalo!
 
S obzirom da je konkurencija bila velika, zbilja moramo čestitati svima koji su sudjelovali na prvom ovakvom natjecanju u Valamaru.
Među najboljih 10 plasirali su se i sljedeći:  
4. mjesto: Dino Vuković (Lanterna)
5. mjesto dijele: Brigit Ferenac (Valamar Isabella) i Petar žutac (Valamar Lacroma)
6. mjesto: Lara Šumberac (F.L.Bellevue)
7. mjesto: Tomislav Bušić (kamp Ježevac)
8. mjesto: Ivica Erceg (Allegro- Miramar)
9. mjesto: Helena Kostelić (V.Girandella)
10. mjesto: Pero Jelčić (Valamar President)
 
Svih ovih prethodnih dana uživali smo u mnogim zabavnim i edukativnim sadržajima, a vjerujemo da će sudionici sve naučeno krenuti primjenjivati na svojim radnim pozicijama.
 
 
Prvog dana nam je Marko Jovanović održao edukaciju o Silvio Carta Vermouthu. Obuka o grappi odvila se uz predavanje dragih gostiju iz poznate talijanske destilerije Grappa Nonino. Uslijedio je Cocktail Masterclass kojeg je vodio naš Zoran Lukic i pritom poučio sudionike o koktelima. Dan je završio velikim after party-jem za sve prisutne.
 

Coffee training by Franck predvodili su predavači Josip Novačić i Domagoj Perić koji su nam otkrili male slatke tajne o kavi i dali nam puuuno dobrih savjeta o pripremi. 

Kako najbolje sljubiti okuse hrane i vina? Odgovor zna Sandi Paris ! Nakon predavanja o vrhunskim vinima, sada to znaju i sudionici Wincentive weekend by Valamar  Edukacija je bila odlična uz fenomenalnog Danijel Šarušića!

Zatim smo krenuli u posjet destileriji Vina Rossi. Dočekali su nas te pokazali sve blagodati njihove vinarije, a degustirali smo i Nostromo gin u kombinaciji s Three Cents tonicima. 😍 Po povratku nas je u hotelu Diamant ugostila Teja Lovrenščak i prenijela iskustvo ruma Zacapa 23, kojeg je spojila s čokoladom. 

Nakon svega što smo degustirali i naučili, odlično nam je sjela edukacija profesionalca Marka Benkovića koji nam je uz Havanu Iconica Collection donio dašak Kube! Uz vrhunska alkoholna pića, perfektno odgovara jedna prava cigara iz Havana Shop-a! Zahvaljujući njihovoj edukaciji Maria Matijevića, sada znamo kvalitetno izabrati kako bismo dobili fantastičan spoj!

Dok nam se poslože svi dojmovi, jedno moramo reći sigurno – prvi ovakav event u Valamaru nadmašio je i naša velika očekivanja, a priželjkujemo ponavljanje i iduće godine!

Do tada… educirajte svoje zaposlene. Vjerujte nam, u tome leži uspjeh!
Više info saznajte na našoj stranici – edukacija