Najnovije

Vitaly Kolpin, YouTube učitelj flaira

Svjetski poznati barmen sa najbržim prstima na svijetu

Reci nam kada si započeo svoju karijeru? 

Počeo sam 2005. godine dok sam studirao kemijsko inženjerstvo.

Kako si počeo s flair bartendingom?

Nakon što sam slomio nogu i bio prisiljen prestati igrati nogomet, počeo sam raditi u baru. Imao sam učitelja ali on nije nešto previše pažnje obraćao na mene tako da sam se uglavnom samostalno svemu naučio.

Koliko si rigorozno vježbao?

Svaki dan i koliko god sam mogao. Ponekad bih ostao u dvorani za flair po 3,4 dana za redom. Znao sam prespavati i jest tamo. Ne garantiram da je to najbolji način ali bio sam toliko zainteresiran i inspiriran svime da se nisam mogao odvojiti.

Čini se da ti se to jako isplatilo, postao si prvak Rusije.

Istina, ali s vremenom sam shvatio da je i odmor jako bitan. Puno si sposobniji kada ti je tijelo opušteno, tako brže i učiš.

Kako si došao na ideju napraviti edukaciju “Craft Flaira” ? Svi su oduševljeni tvojom brzinom.

Kako sam bio na mnogo edukacija i razumijem sve te korake, cilj mi je bio naučiti ljude trikovima. Na ideju edukacijskih videa došao sam pred više godina. Jako mi se sviđaju povratne reakcije ljudi i to me samo gura da postanem bolji. Ono što sam shvatio je da svi posjeduju talent samo ga moraju otkriti. Ako netko ne razumije što ga pokušavam naučiti samo znači da nisam našao dobar način objašnjavanja.

S obzirom na to da puno putuješ, što smatraš dobrim barom?

Ni piće ni izgled bara većinom nemaju veze s time što čini dobar bar. Više vrijedi način na koji se barmani odnose prema mušterijama. Bitno je da se želiš vratiti u taj bar, ako on dobro izgleda i piće je dobro to je definitivno samo plus.

U Hrvatskoj si bio puno puta. Postoji li neko mjesto koje ti je priraslo srcu?

U Hrvatskoj sam bio na stvarno dosta natjecanja i moram priznati da mi je Split vjerojatno najdraži. Ima mi posebnu povijest i prirodu koja je predivna.

Imaš li kakav prijedlog za buduće barmene?

Preporučujem da uživaju, ali ambiciozno. Trebali bi pronaći ravnotežu između posla i odmora, i jako početi ulagati u sebe. Savjetujem da se trude i uče što je više moguće, ali da u isto vrijeme uživaju i shvate to kao avanturu.