Najnovije

Roma bar show – okupio stručnjake barske scene prvi put u Italiji

Palazzo dei Congressi prethodnih je dana bio središte barske scene

„Rimski bar show je projekt rođen iz potrebe industrije i njezinih zaposlenika za podizanjem interesa za žestoka pića i miksologiju u Italiji, za kojeg se nadamo da će postati vodeći sajam za barove, pića i ugostiteljsku opremu na ovom području“ – objasnili su voditelji.

Ove godine, od 23. do 24. rujna, Rim je postao mjesto organizacije internacionalnog okupljanja duž cijelog grada, a prvenstveno na lokaciji Palazzo dei Congressi gdje se, uz prezentaciju najboljih barmena i njihovih koktela, intenzivno govorilo o barmenskoj industriji, likerima, vinima, žesticama, pivu i destilaciji.

Event je sadržavao konferencije i masterclassove za one u ugostiteljskom sektoru kao i širu javnost, a prezentirala se i hrana i kava te su renomirani svjetski znalci dijelili svoja iskustva i znanje o trendovima i vijestima iz industrije.

Prvo izdanje Roma Bar Show

Prvo izdanje ove zanimljive organizacije fokusiralo se na miksologiju i proslavilo 100. rođendan Negronija, prezentiran kroz kreacije najboljih talijanskih barmena.

Tematski uređeni prostori uključivali su meksičko naselje sa žestokim pićima baziranim na agavi te gin prostor u suradnji sa II Gin.it, koji je okupio talijanski i međunarodni gin sektor. Prekrasna Terrazza del Palazzo dei Congressi sa svojim čarobnim pogledom na cijeli Rim, proslavila je talijanski aperitiv kroz seriju događanja.

Među inicijativama programa istaknulo se talijansko finale „The Vero Bartender“, crnogorsko koktel natjecanje koje se održalo u utorak 24. rujna, kao i završetak biciklističkog eventa „La Classica 2019“, promoviranog od strane Martini Racing-a koje je ugostilo barmene bicikliste iz cijelog svijeta.

Roma bar show bio je također i mjesto organizacije RBS akademije sa nizom radionica najboljih talijanskih i internacionalnih barmena te su uzvanici imali prilike prisustvovati kreativnosti i ekscentričnosti Londona, prvoklasnom talijanskom štihu te kombinaciji tradicije i inovativnosti, kao i utjecaju znanosti na proces pripreme pića u stvaranju revolucionarnih napitaka.

Među dugo iščekivanim gostima pronašli su se Antonio Parlapiano, predstavnik Jerry Thomas Speakeasy bara iz Rima, koji je govorio o tehnikama pripreme 10 ikonskih pića, kao i Filippo Sisti koji je prezentirao sinergiju bara i restorana te vještinu i logiku miješanja pića u Talea baru u Milanu.

Ostali gosti bili su:
– Flavio Angiolillo
– Simone Caporale
– Remy Savage
– Gabriele Manfredi
– Tony Pescatori te mnogi drugi.

Među najistaknutijim govornicima, Rim je ugostio:
Pietra Collina-Nomad Bar u New Yorku
Davida Segata– Edition Bar u Londonu
Daniela Liberatija– Edition Bar u Londonu
Patricka Pistolesija 
Alexandera Frezza
te tim iz Savoy American Bara u Londonu koji je prezentirao inovacije vječnih klasika u suradnji s Beefeater ginom i podrškom od strane Rona Diplomatica, Desmonda Paynea i Anistatie Miller.

Među brojnim uzvanicima, posjetitelji su imali priliku vidjeti:
Kena Lindsaya – brend ambasadora za Chivas Regal
Nicolu Riska – europskog ambasadora za Macallan
Jima Meehana – internacionalnog barmena i autora mnogih knjiga o miksologiji koji je predstavio svoj novi naslov “Meehan’s Bartender Manual”

Event je ugostio svjetske barmene za šankovima uistinu mnogobrojnih poznatih barova gdje su se međusobno izmjenjivali i vješto prezentirali svoj talent i godine truda.

Što kažu organizatori

„Rimski bar show je projekt rođen iz potrebe industrije i njezinih zaposlenika za podizanjem interesa za žestoka pića i miksologiju u Italiji, za kojeg se nadamo da će postati vodeći sajam za barove, pića i ugostiteljsku opremu na ovom području“ – objasnili su voditelji.

Roma bar show organiziran je od strane RIBS SRL-a te Andree Fofi, Fabia Bacchia, Leonarda Leucija, Jerry Thomas projekta i Giuseppea Galla, a voditelji su se uistinu pobrinuli da uzvanici imaju sve potrebno, uključujući stalnu opskrbu vodom.

U promociji događanja sudjelovali su mnogi sponzori uključujući: Radio Globo, Bancu Sellu, Organics by Red Bull, Ghiaccia Facile, Birru Asahi, Pratesi Hotel Division te mnoge, mnoge druge, a „Tu Drink“ aplikacija omogućila je posjetiteljima snalaženje u prostoru te predviđenim aktivnostima.

U konačnici ovaj ugostiteljski spektakl okupio je mnoga svjetska imena i omogućio brojnim uzvanicima pregršt uzbuđenja i novih informacija te postavio temelje za daljnju promociju ugostiteljstva i barmenske industrije u Italiji.

Želimo im još puno uspješnih godina i nadamo se kako se u što većem broju vidimo na idućem izdanju!

Više informacija možete pronaći na:
[email protected]
www.romabarshow.com
www.instagram.com/romabarshow
www.facebook.com/romabarshow/