Najnovije

Prijave – Best Hotel Barmen natjecanje u Rapcu

Jedino natjecanje takvog tipa u Hrvatskoj

Hrvatska sekcija barmena pri UPUHH-u organizira natjecanje barmena pod nazivom ‘BEST HOTEL BARMEN’ od 25. – 27. 04. 2019. u Family Life Bellevue hotelu u Rabcu.

Natjecanje barmena u Rapcu

Natjecanje je sastavljeno od dvije kategorije; before i after dinner cocktail te izrada 4 autorska koktela u trajanju od 12 minuta. U ocjenjivanju pozorno će se pratiti miris, okus, izgled, stručni rad, prezentacija, odnos s gostima, spretnost i sam show barmena.

Od 36 kvalificiranih natjecatelja, njih 18 ulazi u polufinale od kojih će se izabrati top 3 finalista iz svake kategorije. Finale će zahtijevati da svaki od barmena pripremi 5 koktela u roku od 10 minuta.

Naglasak je na pokazivanju svoje kreativnosti u izradi i prezentaciji koktela, ali i na dokazivanju kako se i u hotelskim barovima mogu usluživati kokteli na poseban i personaliziran način.
 
Osim nagrada sponzora, osigurane su i novčane nagrade za pobjednike u obje kategorije u iznosu od 1,500 kuna te odlazak najboljih na međunarodno natjecanje barmena u prosincu u Novi Sad, s osiguranim smještajem od strane Hrvatske sekcije barmena.
Natjecanje barmena Rabac

Pravila

BEFORE DINNER KATEGORIJA
  • Pripremaju se 2 cocktaila
  • Trajanje izrade cocktaila je 6 minuta
  • Natjecatelj obavezno mora koristiti 2 cl beefeater gina, 1 cl liquera monin ili 1 cl pureea/sirupa odk
  • U kategoriji before dinner može se koristiti najviše 1 cl sirupa/pureea ili liquera
  • Obavezno korištenje proizvoda sponzora, ukoliko sponzor nema u ponudi može se koristiti proizvod drugog proizvođača
  • Cocktail može imati maximum 7 cl alkohola
  • Cocktail može imati minimum 7 cl i maximum 1,5 cl tekućine
  • Cocktail ne smije imati više od 6 sastojaka
  • Dekoracija mora biti jestiva
  • Izrada dekoracije traje 25 minuta i priprema se u pripremnici prije natjecanja
  • Zabranjeno korištenje proizvoda domaće izrade
  • Receptura mora biti original od strane natjecatelja
  • Organizator osigurava pića iz ponude 
  • Natjecatelj sam osigurava ostala pića
  • Organizator osigurava čaše
  • Natjecatelj može koristiti svoje čaše
  • Natjecatelj koristi svoju opremu za izradu cocktaila
  • Ocjenjuje se stručni rad, okus, miris i izgled cocktaila
AFTER DINNER
  • Pripremaju se 2 cocktaila
  • Trajanje izrade je 6 minuta
  • Natjecatelj mora koristiti minimum 2 cl havana club ruma, 1 cl liquera monin i 1 cl pureea/sirupa odk
  • Obavezno korištenje proizvoda sponzora, ukoliko sponzor nema u ponudi može se koristiti proizvod drugog proizvođača
  • Cocktail može imati minimum 7 cl alkohola i maximum 1,5 cl zapremine
  • Cocktail ne smije imati više od 6 sastojaka
  • Dekoracija mora biti jestiva
  • Izrada dekoracije traje 25 minuta, priprema se u pripremnici prije natjecanja
  • Zabranjeno korištenje proizvoda domaće izrade
  • Receptura mora biti original od strane natjecatelja
  • Organizator osigurava pića iz ponude 
  • Natjecatelj sam osigurava ostala pića
  • Organizator osigurava čaše
  • Natjecatelj može koristiti svoje čaše
  • Natjecatelj koristi svoju opremu za izradu cocktaila
  • Ocjenjuje se stručni rad, okus, miris i izgled cocktaila

Top 3 barmena koji uđu u finale dočekat će mistery box u kojemu će biti isti sastojci a to su:  

  • Alkoholna baza
  • Dva sirupa
  • Dva liquera
  • Tri vrste voća
  • Začini
  • Sušeni citrusi
  • Dvije vrste čaša
  • Dvije vrste soka
  • Tacne

Finalisti su dužni koristiti sastojke iz mistery box-a, a na njima je hoće li koristiti sve u koktelu ili će izabrati jedan od svakoga. Uz to, sastojci se mogu koristiti i kao dekoracija.

Natjecatelji će sami moći birati kategoriju i imat će 6 minuta za pripremu 2 koktela. Najbolje ocijenjeni koktel osvaja posebnu nagradu sponzora.

Program natjecanja kreće 25. 04. 2019 u 12:00 te završava 26. 04. 2019 u 19:00 sa svečanom večerom i proglašavanjem pobjednika. 
Prijave na natjecanje i sve dodatne informacije možete saznati putem e-maila: [email protected]

Natjecanje barmena Rabac