Najnovije

Donosimo pobjednika Latte art natjecanja u Three Monkeys Rijeka

U našem gradu na Rječini u utorak 5.2.2019. održano natjecanje u Latte artu.

Foto: Josip Čekada

Priča se odvijala u nedavno otvorenom, a već dobro prihvaćenom riječkom baru “Three Monkeys Rijeka“.

Svoje umijeće u crtanju po kavi priželjkivalo je pokazati 10 natjecatelja, čiji zadatak je bio oduševiti suce. Svaki od natjecatelja je iz mlinca za kavu (kreativno, zar ne ?) izvlačio svoje crteže i nakon toga ih oslikavao mlijekom po espressu, čime su samo četvorica zaslužili mjesto u polufinalu.

Za finale su se izborili Marin Strukar i Sanin Kadić koji su predstavljali QUAHWA Coffee Roastery iz Zagreba. Nakon što su odmjerili svoje snage u finalu, zlato je pripalo Saninu Kadiću koji je savršeno izveo crtež slona!

Foto: Josip Čekada

Organizator

Jedan od stupova organizacije natjecanja bio je Dorijan Skoblar, poznati barmen i dio barmen.hr tima, koji uz Three Monkeys bar sudjeluje u stvaranju drugačije ugostiteljske priče našeg grada na Rječini.

Sudionici

U natjecanju iscrtavanja raznovrsnih oblika zagrijanim mlijekom na espressu sudjelovali su:

  • Štef Štokan (Caffe bar Polanović – Zabok)
  • Emanuel Gradišar (Three Monkeys Rijeka)
  • Loren Abram (Monokini Opatija)
  • Sanin Kadić (QUAHWA Coffee Roastery-Zagreb )
  • Marin Strukar (QUAHWA Coffee Roastery -Zagreb)
  • Iris Gašparac (Cukarikafe -Rijeka)
  • Nina Gašparac ( Discovery- Rijeka)
  • Marko Podbrežnički ( Mala Kavana – Zagreb)
  • Denis Čulinović ( Toš – Crikvenica )
  • Teo Kržanić ( Kosi Toranj – Rijeka )

Foto: Josip Čekada

Suci

Svojim stručnim okom između njihovih prekrasnih kavica birali su: Antonio Švob (trener latte art-a u barmen.hr, osvajač bronce na regionalnom Franck barističkom natjecanju), Luka Panović (pobjednik 1. hrvatskog Franck natjecanja barista, također dio barmen.hr tima) i Marco Montebello (Filicori Zecchini).

Foto: Josip Čekada

Sponzori

Sponzori ovog “1st Rijeka Latte Art Monkey Challenge” bili su Filicori Zecchini (talijanska pržionica kave iz Bologne – djeluje od 1919. g.), Delicato D.O.O (glavni distributor za Hrvatsku) i AB Plan (Espresso aparati i mlinci za kavu renomiranih talijanskih proizvođača BFC i FIorenzato).

Najave

Velik broj posjetitelja i ljudi iz struke definitivno su dokaz kako Three Monkeys Rijeka radi dobru stvar. Najavili su nam još puno natjecanja u izradi koktela i kave, zato ćemo ih pratiti i dalje 😉

Do tada, svi zainteresirani za područje barista i latte art-a mogu ispuniti PRIJAVNICU i tako prvi saznati nove termine edukacija u Udruzi konobara i barmena Hrvatske koje uskoro spremamo!

Foto: Josip Čekada