Najnovije

Ambiente Show Frankfurt

Trenutno se odvija zadnji dan Ambiente Show-a u Frankfurtu, koji je započeo 8. veljače 2019.

Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Petra Velzel

Ambiente Show u Frankfurtu iz godine u godinu postavlja tempo u svijetu robe široke potrošnje. Zbog velike raznolikosti u područjima gastro-aktivnosti, sajam nudi širok pogled na inovacije u HoReCa sektoru.

Na sajmu se okupljaju posao i kreativnost, a posjetitelji susreću međunarodne izlagače. Ambiente Show je tako važno središte za nabavu proizvoda, susret proizvođača i kupaca te za ugovaranje novih poslovanja.

Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Petra Velzel

Jedan od vodećih međunarodnih sajmova je svjetski broj jedan u proizvodima koji se odnose na hranu, piće, kuhanje, kućanske predmete, namještaj i ukrase, dizajn interijera, darove, nakit i modne dodatke. To je show kompletne industrije.

Prošle godine na sajmu Ambiente 2018 je sudjelovalo 4.376 izlagača koji su tijekom 5 dana predstavljali klasične, ali i inovativne proizvode. Privukao je i 133.582 posjetitelja iz 168 zemalja širem svijeta. Velik broj događaja, programa, prezentacija i ceremonije dodjele nagrada obilježit će i ovogodišnji sajam.

Susret svjetskih proizvođača s kupcima

Proizvođači koji opskrbljuju hotele, restorane i firme ugostiteljskom opremom, moraju obratiti pozornost na brojna pitanja. Osim na kvalitetu, jako je bitno paziti na dostupnost velikih količina. Osim toga, jednako je važno da su proizvođači prisutni na međunarodnom tržištu i da prate korak s najnovijim trendovima u ugostiteljstvu.

Najnoviji trendovi ugostiteljske opreme imaju sve veći utjecaj na HoReCa sektor. Hoteli, restorani, barovi i ostali ugostiteljski objekti žele svojim gostima pružiti drugačiji, estetski ambijent i dodatno iskustvo po kojem će biti posebni i prepoznatljivi. 

Osim mnogih proizvođača, na sajmu smo posjetili američku tvornicu Libbey, drugu vodeću tvornicu proizvodnje čaša u svijetu. Oni su dobar primjer proizvođača koji prati potrebe dobavljača i postavljaju trendove koje ostali žele slijediti.

Čaše izrađuju na temelju posebne tehnologije proizvodnje stakla i sam proces proizvodnje je toliko usavršen da određene čaše imaju doživotnu garanciju na lom ruba čaše. Zbog toga smo odlučili vidjeti što novo spremaju u svojoj ponudi i zavirili u njihov kutak. 

Ambiente sajam odlično je mjesto za susret HoReCa dobavljača i kupaca licem u lice. Na taj način oni mogu pronaći inspiraciju za svoje poslovanje i najnovije informacije zbivanja u ugostiteljstvu. Interes za sajam se povećava zbog velikog broja kupaca. Upravo to čini Ambiente dodatno atraktivnim za izlagače iz cijelog svijeta.