Najnovije

Barmeni odradili zajednički trening u Centru Miketa

Između svakodnevnih predavanja u našoj Školi barmena odradili smo zajednički trening u Centru Miketa u Rijeci.

U našoj Školi barmena uči se puno. Ne samo o koktelima, pićima, tehnikama izrade… Uči se i kako ostati u formi za sve što barmena tijekom smjene očekuje. Znamo da nije lako. 

Znamo i da ste cijelo vrijeme u pokretu, da ste umorni od stajanja na nogama, a vrlo vjerojatno vam se dogodi i da se smjene poklope svakako. Ali to nije isprika.

Dva sata tjedno. Samo malo odricanja od prelistavanja društvenih mreža. A za sebe možete napraviti puno. Polaznici naše Škole barmena svjesni su toga i zato su vrlo rado prihvatili zajednički trening. S obzirom da mi imamo samo riječi hvale za Centar Miketa u Rijeci, pročitajte što su nam oni sve preporučili.

Kakav trening smo odradili s barmenima?

Zapravo mi smo odradili jedan protokol koji prolazimo sa klijentima i sa polaznicima naših edukacija. Sama svrha je kvalitetna i pametna priprema tijela za trening, sport ili bilo koji drugi vid fizičke aktivnosti.

Protokol može biti i svrha samom sebi ukoliko netko želi laganiji trening, rekuperacijski trening ili postrehabilitaciju.

Koji od vaših programa uključuje taj trening?

Svi naši programi imaju istu premisu koja za svrhu ima poboljšavanje kvalitete i kontrole temeljnih ljudskih obrazaca. 

Održavate li grupne treninge i koliko često?

Grupni treninzi su jedan dio naših usluga i naše grupe su limitirane na 10 polaznika. To je zapravo velika grupa. Cilj ovog programa je kvalitetan, edukativan, ali i zabavan trening koji ipak vježbača stimulira i ohrabruje. Naravno tu su i grupni treninzi za samo 5 osoba koji su po meni zapravo najidealniji. Slobodno mogu reći da smo pioniri po tom pitanju kada smo se odlučili pokrenuti takve grupne programe u jako ranim jutarnjim satima.

Koja je razlika između programa treniranja u grupi i individualnog rada s trenerom?

Prvenstveno u fokusu instruktora prema vježbaču. Kada je jedna osoba u pitanju onda je fokus 100% na jednoj osobi dok kod grupnih treninga je to nemoguće. Poradi toga su i naše grupe limitirane na 10 polaznika da bismo osigurali kvalitetu.

Individualni trening je najčešće postrehabilitacijskog tipa, specifične potrebe kao što je dekompozicija tijela, sportska priprema ali osobna preferenca i mogućnost vježbača da ima stalno instruktora uz sebe.


Koliko često trenirati?

Ovisi što su vam želje i mogućnosti. U životu pa tako i u treningu konstanta pobjeđuje intenzitet. Bolje kroz cijelu godinu vježbati dva ili tri puta tjedno nego 3 mjeseca svaki dan.

Za održavanje je idealno 2 puta tjedno i vikend odlasci u prirodu. Za neke specifične zahtjeve 3 puta tjedno je ipak bolje.


Imate li kakve dodatne savjete, preporuke za naše barmene?

Idealno bi bilo da koriste protokol koji su prošli jer je uspješno obavljanje posla vezano za zdravlje tijela, naposve lokomotornog sustava. Prevencija je pola zdravlja. Ulaganje u sebe je najbolja investicija.

Naše tijelo je milijunima godina koristilo pokret za skupljanje kalorija, informacija i iskustava.

Stvarnost je danas totalno suprotna, ali isti ti evolucijski procesi su i dalje u nama. Tehnologija je danas bitan segment društva u kojem se nalazimo, ali ona ne smije gospodariti našim životima. Pokret je bitan i toga smo itekako svjesni kada smo bolesni i nismo se u stanju micati koliko bi htjeli. Uživajmo u pokretu pametno i dugovječno.

Za više informacija uvijek možete baciti oko na našu web stranicu www.centar-miketa.hr