Najnovije

Otvorenje potpuno drugačijeg bara u Rijeci – Three Monkeys

Osim vrhunske kave koja će vam uljepšati početak dana, posluživat će se pića top kvalitete i jedinstvenih receptura uz koje možete provesti ugodna večernja druženja.

U samom centru našeg grada Rijeke otvoren je Three Monkeys bar. Nalazi se na adresi Fiumara 5, u blizini Jelačićevog trga i već je počeo privlačiti prve goste. Veliko otvorenje bit će u četvrtak 22.11.2018. s početkom u 20 sati.

Tom prilikom prvak Hrvatske, dio ekipe Barmen.hr i voditelj flair treninga u našoj Školi barmena Dorijan Skoblar, ispričao nam je nešto više o tome što nas tamo očekuje i od kuda crpi svoju inspiraciju.

Možeš li nam reći više o baru koji se otvara u četvrtak?

Three Monkeys je zanimljiv tip bara koji gostima prije svega pruža toplinu i opuštenu atmosferu. Naša vizija je bila stvoriti ugodan prostor za jutarnju kavicu uz laganu opuštajuću glazbu. Kombinacija vintage dizajna s jako puno šarenila daje pravu dušu objektu. Izuzetno ćemo raditi na razvijanju koktel priče i konačno imamo prostor gdje možemo raditi ono što volimo i o čemu učimo.

Zašto baš Rijeka?

Smatram da Rijeka uvijek ima prostora za nešto drugačije samo treba naći načina da priča dospije do ljudi. Miješana pića definitivno će nam biti fokus. Veliki sam ljubitelj klasika pa sam uz pomoć kolege Emanuela posložio 30-tak odličnih koktela uz par naših kreacija. Ali kad smo već kod onog na što se fokusiramo, uz same koktele gost nam je uvijek number one. On je uvijek prije svega jer ovaj posao radi gosta i postoji.

Što nas očekuje na otvorenju?

Na otvorenju Three Monkeys bara očekuje vas veliki Jameson Event uz Saxophone i plesne funky stvari. Od koktela pit će se što god poželite ali volio bih da probate Whiskey Sour, Old Fashion i Dublin Mule. Bit će super dođi i ti!

Možeš li nam malo opisati svoj početak, kada si krenuo u taj svijet, što te motiviralo…?

Moj početak u ovome svijetu je krenuo već tamo u prvom razredu srednje kada sam počeo odlaziti na juniorska i školska natjecanja u miješanju pića. Bilo je puno uspjeha i profesor je prepoznao da imam volju za to. Počeo sam se interesirati za flair. Gledao videozapise velikih barmena i vidio sebe jednog dana na nekoj približnoj razini.

Sve dok nisam upisao Barmen.hr.

Tamo sam shvatio da biti barmen nije zavrtit’ dvije tri boce. Već učiti o ovom poslu iz dana u dan. Učiti o alkoholu, o klasicima, o pozadini koja stoji iza svakog koktela. A flair je dodatan plus svakog barmena i dobro ga je znati. Čak i poželjno. Barmen.hr Škola barmena dodatno me zainteresirala za sve ovo. Na Havana Club Junior Barmen kupu osvojio sam drugo mjesto i nagradu za najbolji show. Svoju motivaciju pronalazim u svojim pogreškama. To me motivira da još više učim i budem što kompletniji barmen.

Državni si prvak, kako uspijevaš biti u korak s vremenom, odlaziš li na edukacije…?

Nakon škole barmena postao sam državni prvak na velikom natjecanju za mene. Jer sam bio najmlađi natjecatelj. Svakim danom pratim trendove, čitam portale… ali mislim da je osobno iskustvo ipak najbitnije. Radio sam u super baru u Njemačkoj gdje sam se prvi put susreo s pravom miksologijom. Obilazili smo barove i grabili informacije. Kada sam se vratio u Hrvatsku dio tog svijeta prikazao sam u Forumu na otoku Rabu i iznenadio sam sebe jer su ljudi većinu toga prihvatili.

Je li bilo teško pokrenuti sve vezano za Three Monkeys?

Three Monkeys? Kažu.. “bez muke nema nauke”. Nije stvar u samoj muci. Kao što nije stvar ni u samom cilju, postizanju uspjeha. Stvar je u trudu. Stvar je u putu, načinu na koji ostvaruješ taj cilj. Trudeći se stvaraš put. Onda kada muka postane trud, stvari dobiju svoj smisao. Three Monkeys ima smisla, pozivam vas sve da navratite prvom prilikom. SALUTE!

Hvala ti Skoby na razgovoru. Puno sreće želimo, našu podršku već imaš!