Najnovije

Izabran “Cocktail majstor 2018.”

Proglašeni dobitnici u kategoriji After dinner cocktails

Hrvatska sekcija barmena i Hrvatski sommelier klub organizirali su natjecanje koje je trajalo od 22.10. do 24.10.2018. u hotelu Bellevue 5*, hotelske kuće Jadranka hoteli d.o.o. 

Kategorija u kojoj su se natjecatelji dokazivali bila je after dinner cocktail. Između ukupno 24 natjecatelja, njih 12 se kvalificiralo u polufinale. Nakon toga uslijedila je neizvjesna završnica sa 6 finalista.

Dobitnici nagrada

Titulu za “Cocktail majstora 2018” pokupila je mlada barmenica iz Rapca Melisa Okić. Drugo mjesto pripalo je prošlogodišnjem šampionu Dorijanu Skoblaru iz Rijeke, a treće mjesto Denisu Španjolu s Raba.

Dorijan Skoblar, prošlogodišnji šampion, dio je tima Barmen.hr i posebno smo ponosni što je osvojio suce svojim koktelom “Cream of my dream”. Njegovo zavidno znanje i ljubav prema barmenskoj struci ponovo mu je osiguralo poziciju u samom vrhu barske scene!

Mišela Leskovar iz Poreča osvojila je nagradu za najljepšu dekoraciju, a nagrade sponzora za korištenje sastojaka u koktelu osvojili su Alen Muratović i Jugo Pende.

Od srca čestitamo svima koji su postigli odlične rezultate na ovom natjecanju. Svim sudionicima želimo prenijeti poruku da i dalje ulažu u svoje znanje… Samo na taj način svi zajedno možemo konstantno održavati i podizati kvalitetu.

Ključ je u edukacijama…

Ova se suradnja sommeliera i barmena definitivno pokazala kao totalni pogodak! I jedni i drugi su imali odličnu priliku educirati se kako bi napredovali u svom poslu. Tijekom dva dana natjecanja, održalo se nekoliko edukacija.

O temi Whisky Single Malt je govorio Marin Nekić, HSK je organizirao degustaciju vina, a Dorijan Skoblar je održao predavanje i radionicu Working Flaira.

Glavna podrška i sponzor natjecanja bila je firma Scorpio d.o.o. iz Rijeke s premium pireima i sirupima Orsa Drinks te Three Cents tonicima, a PPD Monin je sponzorirao sirupe i liqueure.

Moramo napomenuti kako je cjelokupna organizacija natjecanja bila zaista na nivou. Hotel Bellevue 5* ispunjavao je sve želje natjecatelja i potrudio se da sva natjecanja prođu besprijekorno. Osoblje hotela je od samog početka sudjelovalo u organizaciji natjecanja koja je pomogla sudionicima da pokažu potpuno svoje umijeće.

Veliko hvala svim sponzorima, domaćinu, a najviše Hrvatskoj sekciji barmena i Hrvatskom sommelier klubu! Svojim angažmanom omogućili su ovako veliko natjecanje kao festival struke.