Najnovije

Bar show Barometer 2018 srušio sve granice

Gradovi iz cijelog svijeta na bar showu u Ukrajini.

 

Kongresni i izložbeni centar “Parkovy” u Ukrajini ponovno je bio mjesto susreta za sve bliske barskoj kulturi.

18 tisuća posjetitelja iz raznih dijelova svijeta, 44 tisuće koktela, 23 bara iz 11 zemalja i 15 gradova, više od 100 govornika i predavača… Jasno nam je zašto je međunarodni bar show Barometer 2018. srušio i svoje vlastite rekorde.

Što se to sve događalo…

Oko tisuću sudionika i posjetitelja u glavnoj dvorani i na tisuće onih koji su show pratili preko online prijenosa već su tijekom prvog dana showa mogli naslutiti da će tu biti puuuuno neočekivanih događaja.

Na iznenađenje svih njih, dogodila se prosidba na glavnoj pozornici (odgovorila je DA!).

U razdoblju od 28. do 30.9.2018. svi prisutni su po prvi puta na jednom mjestu mogli otputovati u 15 različitih gradova svijeta i osjetiti dašak svih tih barova. Među njima je bio prisutan Manhattan – famozni azijski bar iz Singapura i jedan od najboljih u svijetu. 

Singature koktele pažljivo su slagali barovi s liste 50 najboljih svjetskih; Little Red Door (Pariz), L’Fleur (Prag), Paradiso (Barcelona), Flying Dutchmen Cocktails (Amsterdam), Baba au Rum (Atena), Hemingway Bar (Prag), Jasper Johns Bar (Tel Aviv), Embargo (Minsk), «6/45» (Almaty, Kazakhstan), Simona (Yerevan, Armenia), Vintage Bar (Kyiv) i još mnogo drugih.

O čemu se pričalo?

Ove godine glavna tema o kojoj se šuškalo upravo su granice.

Vremenske, prostorne, cjenovne.

Granice su već srušene na ovom showu, pa zašto ne raditi na tome stalno. Promjene sastojaka, eksperimenti s okusima, nove generacije gostiju koji traže svoje i kojima se komunikacija stalno iznova i iznova prilagođava. Totalno nove stvari.

Posjetitelji su imali tu čast prvi na svijetu čuti sve novosti.

Kao domaćin, na pozornicu je stao ambasador i glavno lice Barometera – Kenji Jesse, a svi prisutni mogli su upijati sve što je donijelo njegovo 17-godišnje iskustvo u radu s alkoholom.

U svemu tome svoje mjesto su našla tri profesionalna natjecanja barmena; Monin Cup Ukraine, Monkey Shoulder Ultimate Bartender ChampionshipThe Ukrainian finals of Bacardi Legacy Global Cocktail Competition 2019.

Pobjednik “Monin Cup Ukraine” – Oleksandr Slastin tako je dobio priliku u Parizu predstavljati Ukrajinu na Monin Cup Ultimate-u. Sigurni smo da neće propustiti otići na Athens Bar Show za koji je osvojio putovanje i osvojeni tečaj u Studijskom centru u Moskvi kojeg vodi Roman Toroschin. Nisu ni ostali bili zanemareni. Osvojene su edukacije u Monin akademiji u Moskvi, putovanje na bar show u Atenu, put u Amsterdam koji je osigurala Libbey kompanija. 

Oleksandr Skubach osvojio je “Monkey Shoulder Ultimate Bartender Championship” i tako si omogućio put u Atenu također na Athens bar show, s ostalim pobjednicima drugih zemalja gdje se to isto natjecanje održavalo.

Tri finalista “The Ukrainian finals of Bacardi Legacy Global Cocktail Competition 2019” Vladyslav Shelest, Anton Biriukov i Mariia Baranets natjecat će se za veliko finale u veljači 2019. u Moskvi. Jedan od njih svoje će umijeće moći pokazati na svjetskom natjecanju u Amsterdamu, u svibnju 2019. godine.

Organizatori se već počinju pripremati za BAROMETER 2019, a za one koji nisu pogledali, sve snimke su dostupne i sada!