Najnovije

Antonio Švob osvojio 3. mjesto u finalu regionalnog Franck barističkog natjecanja

Antonio Švob, trener Latte Arta u Udruzi konobara i barmena Hrvatske osvojio izvrsno 3. mjesto.

Postoji li bolji način od obilježavanja međunarodnog dana kave nego održavanje natjecanja barista?

U skladu s pravilima Specialty Coffee Association, održano je finale regionalnog Franck natjecanja za bariste Hrvatske. Natjecanje se održalo u zagrebačkom Johann Francku.

Kroz kvalifikacije od 15.000 ugostiteljskih objekata, finale je okupilo 10 najboljih barista iz regije. Najboljom baristicom proglašena je Petra Gracin iz Šibenika (Yum Pastry shop), drugo mjesto pripalo je Marku Podbrežničkom iz Zagreba (Mala kavana), dok je treće mjesto osvojio Antonio Švob iz Crikvenice (Maslina 2) koji je trener Latte art-a u sklopu Udruge konobara i barmena Hrvatske te je kod nas završio i Školu za bariste, a nagrade je uručio Viktor Miljković, Franckov regionalni direktor prodaje za kanal HoReCa.

Zanimanje barista sve je popularnije, a iznimne vještine i znanja koja su potrebna kako bi se ovo zvanje usavršilo, iziskuju dugogodišnje iskustvo i kontinuirano educiranje. 

U šalici vrhunske hrvatske kave uživala su i brojna poznata lica među kojima glazbenik Marko Tolja, poznate voditeljice Korana Gvozdić i Marijana Batinić, stand-up komičar Ivan Šarić, zlatni olimpijac Šime Fantela te mnogi drugi.

Još jednom čestitamo našem dragom Antoniu Švobu na izvrsnom 3. mjestu u ovoj jakoj konkurenciji.

Antonio će predvoditi Latte Art edukaciju 28.10.2018. i ta grupa već je popunjena, no uskoro očekujte nove termine. Za sve one koji se žele usavršiti u svijetu kave mogu nam se pridružiti u Školi za bariste.