Najnovije

Barometer 2018 – najbolji barovi svijeta na jednom mjestu

Bar show koji zaslužuje vašu pažnju.

Pripremite se na događaj godine!

Najbolji barovi svijeta dolaze u Kijev.

Od 28. do 30. rujna u Kijevu se održava BAROMETER bar show.

Već tradicionalno se na jesen Kijev pretvara u glavni grad svijeta što se tiče barova i barmena. Svi najpoznatiji barovi iz Ukrajine i ostalih dijelova svijeta okupljaju se na ovom događaju i predstavljaju najnovije trendove barske struke. Očekuju vas neočekivani kokteli osmišljeni samo za goste ovog eventa.

U tri dana pruža vam se prilika da posjetite barove s World’s 50 Best Bars bez da morate obići svijet. U Kijevu vas ovi barovi očekuju na svega nekoliko koraka udaljenosti. 

Možda najpoznatiji predstavnik na ovom eventu biti će najpopularniji bar Azije koji je uvršten i među najbolje barove svijeta – Manhattan bar iz Singpura. Osim njega, očekuju vas kokteli iz sljedećih barova: Little Red Door (Pariz, Francuska), L’Fleur (Prag, Češka), Paradiso (Barcelona, Španjolska), Flying Dutchmen Cocktails (Amsterdam, Nizozemska), Baba au Rum (Atena, Grčka), Hemingway Bar (Prag, Češka), Mary Pickfors (Piraeus, Grčka), Jasper Johns Bar (Tel Aviv, Izrael), Embargo (Minsk, Bjelorusija), Bermaglot (Almaty, Kazahstan).

Ukrajinu će predstavljati sljedeći barovi: PR Bar (Kijev), Zelda Bar (Odesa), Shipuchka (“Sparkler”) (Chernivtsi), Copper Head (Ivano-Frankivsk), Normal (Kijev), S34 (Kijev), Adler’s Passage 13 (Ternopil). Steakhouse (Kijev), Bezdelniki (“Loafers”) (Kijev), Vintage Bar (Kijev), BAO (Kijev).

Osim specijalnih koktela, koktele ćete moći isprobati i na barovima zasebnih brendova.

Ove godine tema su granice. Govornici će s publikom podijeliti svoja razmišljanja o granicama, kako onim geografskim tako i o granicama između bara i restorana, i je li ona zaista potrebna. Objasniti će kako ne pretjerati s korištenjem sastojaka, prenijeti vlastite doživljaje i iskustva ali i tajne. 

Očekuju vas brojni iskusni govornici iz barskog svijeta:

  • Philip Bischoff, bar-manager of Manhattan bar (Singapore);
  • Ally Martin, globalna brand ambasadorica – Hendrick’s Gin (Scotland);
  • Zoltán Nagy, vlasnik Mad Dog Café House (Budimpešta), Paul & Monkeys Café (Beč), Mr Mendez Bar (Beč), Cafe Mendez (Beč), Boutiq’Bar (Budimpešta);
  • Diego Ferrari, bar-manager Rotonda Bistro i autor knjige “Cocktail Low Alcohol” (Italija);
  • Lauren Mote, global cocktailian, Diageo (Kanada);
  • Tristan Stephenson, bar-manager, chef, suosnivač Fluid Movement u Londonu, globalno poznate tvrtke za konzalting, novinar, autor bestselera Curious Bartender serije knjiga o pićima (Ujedinjeno Kraljevstvo);
  • Moe Aljaff, tvorac brenda Two Schmucks (Španjolska);
  • Maros Dzurus i Odd Strandbakken, chef-bartender i bar-manager – Himkok bar (Norveška);
  • Joe Schofield, International Bartender of the Year prema «Spirited Awards» (Singapore).

Ovo je tek dio govornika i stručnjaka koji dolaze. Osim predavanja, edukativni dio programa uključuje brojne degustacije novih, ali i već dobro poznatih brendova pića.

U izložbenom dijelu predstaviti će se proizvođači barske opreme ali i mnogo toga vezano za voditelje barova.

Osim barova, na terasi će biti restorani različitih profila koji će za sve posjetitelje sajma pripremati specijalitete.

Prošle godine Barometer je posjetilo više od 15.000 posjetitelja za koje je napravljeno više od 35.000 koktela. 74 govornika iz svih kutaka svijeta održali su 57 predavanja i 39 degustacija. Ove godine barometer ruši svoje granice i donosi još više.

Ne propustite ovaj fantastičan događaj ! Karte su dostupne na www.barometer.show