Najnovije

Vrući tuš i hladno pivo!

Pivo za tuširanje je zapravo genijalna ideja.

Pivoljupci su došli na svoje.

Nakon dugog dana ulaziš u tuš. Vrući tuš. Točno ono što ti treba. Ali nešto fali…. Pivo. Ali ne bilo koje. Pivo za tuširanje.

Craft pivovara PangPang iz Švedske napravili su pivo za tuširanje. Osim toga, možete ga koristiti i kao regenerator. Da, da. Snovi se ostvaruju. Život ima smisla.

Ovo je trenutak kad se u isto vrijeme zagrijavaš za izlazak i osvježavaš za izlazak. Kreativno, mora se priznati. 

Možda vam se čini da je malo puno popiti 0,3 l piva za vrijeme 5-minutnog tuša. E, pa, pivovara je mislila i na to. Napravili su i manju bočicu ali duplo jače snage. 
Kažu za njega da je slatko ali jako pale ale pivo u bočici od 18 cl koja je namijenjena da ga popijete u svega dva, tri gutljaja dok se spremate za izlazak.

snask.com

“Uvijek nam se sviđala ideja cuganja piva pod tušem, pa smo ideju odlučili pretvoriti u stvarnost. Ali htjeli smo da to pivo zapravo ima i učinka tako da smo ga pojačali i zapakirali u manje boce.”

Osnivač Frederik Tunedal tvrdi da postoji nešto iskonsko u odnosu između piva i tuša. “Radim kao pivar cijeli dan, i nije lagano. Kad dođem kući često sam prekriven prašinom od ječma. Tuš je ono što me vraća u normalno društvo. Upravo zato sam odlučio usavršiti taj osjećaj spajanjem vrućeg tuša i ledenog piva.”

Iako je ovo pivo trebalo biti proizvedeno jednokratno, zbog velike potražnje upravo se proizvodi još jedna tura. U pivovari se nadaju da će postati dio stalne ponude. Prvi put je proizvedeno samo za Švedsko tržište, i htjeli su dobar dio zadržati za sebe, ali toliko se brzo rasprodalo da su morali proizvesti još.

 

Shower Beer duže fermentira prije suhog hmeljenja za razliku od ostalih piva koje proizvode. Na ovaj način dobiju okus sapunice koji se inače smatra lošom stvari i pokazateljem da pivo ne valja (off flavor), ali upravo taj okus je poanta i pun pogodak kod piva za tuš. Bogato je zahmeljeno citrom i ima note citrusa, sapunice i nešto herbalnih nota.”

Osim toga, ovo pivo dizajnirano je da se može koristiti kao regenerator, tako da ako se manje brinete o tome kako se osjećate a više kako izgledate, mislili su i na vas.