Najnovije

Poslovanje i glamur: Host, najnoviji dodatak u ugostiteljskoj industriji pobijedio međunarodne operatere i trend-settere

Milan, 24. listopad 2017.- Nakon intenzivnog petodnevnog umrežavanja i uvida u najnovije trendove i poslovanje, danas je fieramilano vidjela kraj HostMilana, vodeće svjetske izložbe u ugostiteljstvu, u svim svojim oblicima i formama. Za sve one kojima je potreban dokaz za prekretnicu koja je postignuta ovim 40-im izdanjem izložbe, brojke govore same za sebe: ukupan broj posjetitelja koji su profesionalci iznosi 187 602 (+24.3% u usporedbi sa 2015. godinom), od čega je 38.8% ili 72 699 (+20.4% od 2015. godine) iz inozemstva, iz čak 177 država svijeta. Europske države, kao i Kina, SAD, Rusija i Bliski istok generirale su najveći broj posjetitelja. Osim toga, treba spomenuti i specifično udaljene ili neobične države koje su sudjelovale u ovom događaju, kao što su Australija, Novi Zeland, Kambodža, Polinezija, te nekolicina afričkih zemalja: Botswana, Burundi, Eritrea, Rwanda, Zimbabwe.

Sudionici su uglavnom bili voditelji nabave i glavni donosioci odluka u poduzećima, uključujući i preko 1500 kupaca sa posebno odabranim profilima iz cijelog svijeta, od kojih su neki odabrani zahvaljujući uskoj suradnji sa ITA-ICE agencijom.

Host je jedna uspješna priča koja je skoro jedinstvena u međunarodnom svijetu izložbi i događaja – komentar je Fabrizia Curcija, voditelja i generalnog direktora Fiera Milano Spa. Sa neprekidnim povećanjem broja posjetitelja koji su profesionalaci u industriji od 24.3%, Host je učvrstio svoj status istinskog svjetskog središta u ugostiteljstvu, u makro sektoru. To je mjesto gdje se oblikuju budući trendovi, gdje se ljudi umrežuju i posluju. Broj stranih posjetitelja se stalno udvostručuje, dosezući povećanje od 20.4%: direktori i kupci dolaze iz sve daljih zemalja, ne želeći propustiti ovaj događaj.”

 

 

Zahvaljujući šarmu i privlačnosti talijanskog stila, nastavlja Curci, svake dvije godine Host potvrđuje da je Milan svjetski centar različitih aspekata “glamura”. Bili smo posebno impresionirani konstantnom predanošću  izlagača u predstavljanju svojih proizvoda, njihovim tehnikama koje su često očaravajuće privlačnosti. To je sposobnost koja se na međunarodnoj razini pripisuje Italiji i učvršćuje vrijednost talijanskih proizvoda kao osnovnu prednost u sektoru u kojem je naša industrija često vođa.”

Izložba održava preko 500 događaja, uključujući i onu poznatog FIPGC World Pastry Making Championships koji je ove godine pred publikom veličine stadiona nazočio talijanskoj pobjedi nad preko 20 timova diljem svijeta, uključujući i Kinu koja je osvojila drugo mjesto, te Japan koji je osvojio treće mjesto.

Uloga ove izložbe potvrđena je i povećanom prisutnošću međunarodnih institucija. Business Beyond Borders, međunarodni projekt promoviran od strane Europske komisije, uključio je 240 poduzeća iz 53 zemalja u preko 200 sastanaka, dok je Grupo Consular de America Latina y el Caribe N.I. sudjelovala po prvi put i okupila konzularne predstavnike Bolivije, Kolumbije, El Salvadora, Ekvadora, Meksika, Nikarague, Paname, Urugvaja i Venezuele. Ovaj je događaj također dobio i prestižni američki Commercial Service certifikat, izdan od strane US Department of Commerce koji se dodjeljuje istaknutim međunarodnim sajmovima u limitiranom broju.

Sljedeće izdanje HostMilana održat će se u fermilanu od 18. do 22. listopada 2019

Za najnovije informacije posjetite: www.host.fermilano.it