Najnovije

Marino Karinja pobjednik Beefeater natjecanja u Zagrebu

Natjecanje Beefeater MIXLDN je natjecanje koje postoji već 7 godina, no ove godine prvi put se održao u Zagrebu.

Glavni zadatak natjecatelja bio je osmisliti koktel  koji prikazuje sredinu iz koje potječe barmen no zadržava karakter Beefeater 24 gina. Faktori koji su se ocjenjivali izgled, boja, prisutnost gina, originalnost, tehnika i priča koja stoji iza koktela. Teški zadatak suđenja pripao je Sim Connolly (ambasadorica Beefeatera), Chrisu Edwardnesu (barmen) i Alešu Prestoru (ljubljanski barmen). 

12 barmena pripremilo je 12 fenomenalnih koktela no koktel Marina Karinje pokazao se kao najbolji. Citiramo Plavu Kamenicu: Marino je Beefeater u svojoj kreaciji podvrgao fat washingu – tehnici u kojoj se masnoća djelomično otapa u alkoholu i daje mu dodatnu aromu, ali i svilenkastu, kremastu teksturu. Masnoća koju je odabrao je maslinovo ulje, a sve je začinio vlastitim limoncellom s timijanom, Italicus likerom, limunovim sokom i s vrlo malo šećernog sirupa. Rezultat je izrazito citrusno piće sa začuđujuće dobro balansiranim kiselinama i sjajnom teksturom.”

Osim Marina na natjecanju su prisustvovali Dorijan Skoblar, Luka Beck i Filip Sarilar, i čast nam je što su sva četvorica svoje prve korake napravili u našoj Školi barmena. Nadamo se da će i brojni drugi učenici slijediti korake i nastaviti graditi svoje znanje nakon škole. Koktel scena nikad nije brže napredovala, učite i gradite svoje znanje!

Još jednom iskrene čestitke našem Marinu i želimo mu puno sreće na daljnjem natjecanju u Londonu!

Ono što ga sad očekuje je da pripremi svoj koktel i prezentira ga pred žirijem u kojem će ovaj put biti i gospodin Desmond Payne, master distiller Beefeater gina. Pobjednik u finalu imati će priliku destilirati vlastiti limited edition gin. Uz pratnju master distillera izraditi će gin na čijem će pakiranju biti istaknuto ime barmena te recept pobjedničkog koktela!