Najnovije

Jezivi kokteli za Halloween

Kokteli od kojih se ledi krv u žilama.

Halloween ili Noć vještica blagdan je keltskog porijekla koji postaje sve popularniji u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj. Budući da je tako, velika je potražnja i za različitim tematskim proizvodima i događajima, od tematskih parkova i kostima do hrane i alkohola. Mi, naravno, ne propuštamo priliku za zabavu i uživanju u finim koktelima pa i vama donosimo 12 recepata kojima možete impresionirati svoje prijatelje na najstrašniji dan u godini.

 

JACK-O-LANTERN

Sastojci:

⦁ 30 ml Hennessy cognaca
⦁ 45 ml soka od naranče
⦁ 15 ml Three Cents Ginger Ale
⦁ 15 ml likera od naranče (Grand Mariner)
⦁ kriška naranče (za ukras)
⦁ korica limete (za ukras)

Priprema:

Sve sastojke pomiješati u shakeru pa preliti u čašu preko leda. Za ukras narezati krišku naranče i komadić kore od limete te ju ubosti u sredinu naranče da izgleda kao vrh bundeve. Poslužiti u old-fashioned čaši koja je okrugla da bi dojam bio potpuniji.

Izvor: thespruce.com

 

FROG IN A BLENDER


Sastojci:

⦁ 1 šalica leda
⦁ 60 ml votke
⦁ 120 ml soka od brusnice
⦁ 2 kriške limete

Priprema:

Sve sastojke staviti u blender na 3 do 5 sekundi. Sastojci se neće u potpunosti stopiti pa će isjeckana limeta dati izgled žabljih dijelova a cijeli napitak kao pripravak koji je vještica kuhala u svom kotlu. Poslužiti u ohlađenoj margarita ili hurricane čaši.

Izvor: thespruce.com

 

SKELETONS IN YOUR CLOSET


Sastojci:

⦁ 45 ml tequile
⦁ 30 ml DeKuyper Island Blue Tropical Schnapps
⦁ 30 ml soka od ananasa
⦁ 30 ml soka od manga

Priprema:

Sastojke staviti u shaker i dobro protresti. U margarita čašu staviti led, a rub obrubiti solju pa natočiti koktel. Ovaj jednostavan i zabavan voćni recept odličan je dodatak za svaki Halloween party.

Izvor: thespruce.com

 

VAMPIRE’S KISS


Sastojci:

⦁ 45 ml likera od dinje
⦁ 30 ml likera od naranče
⦁ 60 ml soka od ananasa
⦁ 15 ml slatkog vrhnja
⦁ ODK Grenadina

Priprema:

Sve sastojke staviti u shaker s ledom i dobro protresti. Iscjediti u old-fashioned čašu s ledom pa ukrasiti grenadinom da izgleda kao krv. Ovaj koktel neizostavan je dio svake Halloween zabave zbog svog zastrašujućeg izgleda.

Izvor: thespruce.com

 

BLOODY BRAIN SHOOTER


Sastojci:

⦁ 38 ml votke od jagode (ohlađena)
⦁ 4 ml soka od limete
⦁ 22 ml Bailey’s Irish Cream
⦁ ODK grenadina za ukras

Priprema:

Votku i sok od limete protresti u shakeru pa izliti u čašicu. Koristeći slamku posipati Bailey’s po vrhu da nalikuje mozgu. Slamku koristiti tako da se umoči u alkohol i začepi prstom na gornjem dijelu.

Izvor: hgtv.com

 

BLACK MAGIC

Sastojci:

⦁ 75 ml crne votke
⦁ 22 ml svježe iscijeđenog soka od limete
⦁ 15 ml šećerni sirupa
⦁ jestive bijele šljokice

Priprema:

U shaker staviti votku, sok od limete jednostavni sirup i led pa dobro protresti otprilike 30 sekundi. Na dno čaše posipati jestive šljokice pa uliti koktel i pomiješati. Ako nemaš crnu votku napravi ju sam(a) tako što ćeš ju pomiješati sa 4 kapi crne jestive boje.

Izvor: elletalk.com

 

THE GRAVE DIGGER


Sastojci:

⦁ 60 ml cidera
⦁ 30 ml viskija (Bourbon)
⦁ napitak od đumbira
⦁ drobljeni led

Priprema:

U tumbler ili highball čaši pomiješati cider i Bourbon ili drugi viski. Dodati led i nešto soka od đumbira da se čaša napuni do vrha.

Izvor: boulderlocavore.com

 

BLACK WIDOW


Sastojci:

⦁ 60 ml crne votke
⦁ 90 ml soka od brusince

Priprema:

Sok od brusnice uliti u highball čašu s ledom pa zalij votkom po vrhu. Ako ne možete nabaviti crnu votku, možete ju sami napraviti tako da dodate jestivu crnu boju u votku ili 10 kapi plave jestive boje, 10 crvene i 8 zelene u 1 litru votke. Prepoloviti mjere u istom omjeru ukoliko ne želiš obojati cijelu litru votke.

Izvor: thespruce.com

 

DEVIL’S MARGARITA


Sastojci:

⦁ 45 ml tekile blanco
⦁ 22 ml svježe iscjeđenog soka od limete
⦁ 22 ml jednostavnog sirupa
⦁ crno vino (npr. Cabernet ili Carménère)

Priprema:

U shakeru s ledom izmiješati tekilu, sok od limete i jednostavni sirup dok se ne rashladi pa uliti u čašu. Staviti žlicu na čašu pod kutom od 45 stupnjeva tako da je donja strana žlice okrenuta prema gore i pažljivo uliti otprilike pola centimetra crnog vina tako da je jedan prst na otvoru boce. Jednostavni šećer lako je napraviti tako da se ista količina bijelog šećera pomiješa sa istom količinom vode i zagrije u mikrovalnoj ili na štednjaku dok se šećer ne istopi.

Izvor: showmetheyummy.com

 

ZOMBIE SLIME


Sastojci:

⦁ 30 ml votke
⦁ 30 ml schnappsa od breskve
⦁ 30 ml schnappsa od kisele jabuke
⦁ 30 ml ruma od kokosa
⦁ 30 ml slatko-kiselog sirupa
⦁ 3 žlice kukuruznog sirupa (za rub čaše)
⦁ 1/2 žličice jestive crvene boje (za rub čaše)

Priprema:

Pomiješati kukuruzni sirup sa jestivom bojom i umočiti rub čaše u mješavinu pa ju okretati da bi se sirup ravnomjerno rasporedio. Uspraviti čašu i staviti sa strane.
U shaker s ledom staviti sve ostale sastojke i dobro protresti. U čašu s “krvavim” rubom staviti led i uliti napravljeni koktel. Slatko-kiseli sirup može se napraviti kao i jednostavni sirup sa dodatkom citrusa. Dakle, istu količinu vode i šećera zagrijati ili izmiješati dok se šećer ne rastopi. Zatim dodati istu količinu svježe iscjeđenog soka od limete i istu količinu svježe iscjeđenog soka od limuna pa ohladiti.

Izvor: hgtv.com

 

BLOODY ORANGE


Sastojci:

(za 4 koktela)
⦁ 120 ml votke
⦁ 60 ml Licor43
⦁ 240 ml Orangine ili 1:3 soka od naranče i mineralne vode
⦁ 90 ml sirupa od maline
⦁ 1 naranča
⦁ plastične šprice (po želji)

Priprema:

Dodati votku i Licor43 u shaker s ledom pa protresti dok se ne rashladi (otprilike 20 sekundi). Dodati Oranginu i promiješati pa izliti u čašu u koju je prije stavljen led. Sirup od maline staviti u štrcaljku i umočiti u čašu te ukrasiti kriškom naranče i poslužiti. Sada gosti mogu uživati i sami ištrcati sirup.

Izvor: hgtv.com

 

LIQUEFIED GHOST


Sastojci:

⦁ 60 ml votke
⦁ 30 ml jednostavnog sirupa s vanilijom
⦁ 30 ml slatkog vrhnja
⦁ 60 ml mineralne vode

Priprema:

Protresti sve sastojke u shakeru pa poslužiti u ohlađenoj martini čaši.

Izvor: hgtv.com