Najnovije

Djeci zabranjen ulaz! Psi dobrodošli.

Još nikad nisam imao problema s neodgojenim psom, dok ne mogu isto reći za djecu.

Naravno da je bilo negativnih i pozitivnih komentara. Što vi mislite o čitavoj situaciji?

Bob Higginson and Hayley Johnson at their steamship themed coffee shop in Brixham, Devon. See SWNS story SWCOFFEE; The owner of a posh coffee shop has sparked outrage - by banning all CHILDREN under twelve. Bob Higginson, 61, threw open the doors to his ocean liner-themed coffee shop only a month ago. Serving posh teas, coffees and homemade cakes, The Chart Room, in Brixham, Devon, is themed around early 20th Century steamship travel. And Mr Higginson, a former head waiter aboard the Queen Elizabeth 2 ocean liner, decided he would welcome dogs to his eatery but requested no children under the age of 12 came to visit.

Bob Higginson našao se na tapeti dobrih i loših komentara nakon kontroverzne odluke (prema nekim mišljenjima). On je odlučio zabraniti ulaz u svoj bar djeci mlađoj od 12 godina. Ali, s druge strane, psi su dobrodošli.

Njegov bar smješten je u ribarskom gradiću Brixham, Engleska. Znak na vratima ovog kafića pristojno moli roditelje da ukoliko su u pratnji djece mlađe od 12 godina, svoju kavu odu popiti negdje drugdje. Možda zvuči malo okrutno, ali Higginson je razumno argumentirao svoje stavove u jednoj emisiji.

Primarno je htio stvoriti ugodan i opuštajući prostor za svoje goste. U samom prostoru nalaze se skupi artefakti a u prošlosti su već stradali od dječjih ruku.

 

Reakcije su svakakve, jedna žena je čak pozvala na bojkot kafića ovo pravilo smatra diskriminacijom. Drugima se ideja zapravo prilično sviđa, drago im je da imaju gdje pobjeći od kaosa koji obično prati malu djecu.

Bob kaže da, s obzirom na to da je Brixham obiteljski gradić, ima dovoljno mjesta gdje se može ići s malom djecom, u mom kafiću jednostavno preferiramo drugo.

Imali smo par situacija gdje su djeca bila jako glasna i to je dekoncentriralo i smetalo nekim gostima, a mi smo stvorili objekt koji bi trebao svima pružiti malo mira i odmora od svakodnevice. Usput je objasnio da su psi dobrodošli, iz razloga što se većina pasa zna ponašati. A i većina pasa koji ulaze u lokal su psi koji ljudima pomažu u životu poput pasa vodiča. Čak i kućni ljubimci koji dolaze su dobro odgojeni. Još nikad nisam imao problema s neodgojenim psom, dok ne mogu isto reći za djecu.

Unatoč brojnim primjedbama, Bob stoji iza svoje odluke. Kaže da na svaki negativni komentar dobije minimalno deset pozitivnih. Bob također ima djecu, dva sina koji sad imaju 24 i 21 godinu, i kaže da on osobno voli djecu, ali da ovaj kafić jednostavno nije mjesto za njih.

 

Većina mojih gostiju su starije životne dobi i zreli ljudi. Htio sam da moj bar bude mjesto gdje će moći razgovarati o dobrim starim danima bez vrištanja i trčanja djece oko njih.

 

 

 

Što vi kažete na čitavu situaciju?