Najnovije

Kristina Virinda: “Nema razlike jeste li muškarac ili žena u svijetu barmena”

Jedna od najpoznatijih žena u svijetu barmena govori o svom iskustvu!

Žene u svijetu barmena nisu ništa neobično, a sama pomisao da je to samo “muški posao” svakako je pogrešna. Pročitajte što o svemu kaže Kristina Virinda.

U 2017. godini žene barmenice su sasvim normalna stvar, ali i dalje se posao barmena percipira kao generalno “muški posao”. Ovo je tako daleko od istine.

Danas prenosimo priču o Kristini Virindi, barmenici koja je svoje prve korake napravila u EBS Phuket, a svoje umijeće svakodnevno diže na novu visinu. Kristina je pola Tajlanđanka, pola Norvežanka koja trenutno živi i radi na otoku Bali.  Sa stranice EBS-a i preuzimamo ovaj tekst.

Gdje se vidim za 5 godina?

Baš kao i danas, kako živim život do vrhunca.

facebook.com/KristinaVirinda

Početak

Moja karijera kao barmenice započela je s EBS školom. Nikad nisam razmišljala o tome da ću raditi kao barmenica, ali trebao mi je posao uz školovanje i htjela sam zaraditi što je više moguće u što kraćem periodu. Zato sam se odlučila postati barmen.

U Norveškoj barovi i noćni klubovi rade uglavnom vikendima pa mi se činilo kao dobra ideja da radim petkom i subotom u šanku s obzirom na to da sam bila redovni student. Jedan dan sam googlala škole barmena i naišla na tečaj od 4 tjedna. To je bilo prije 8 godina, 2009. Tada je EBS imao samo 7 škola diljem svijeta, a ja sam imala sreće da sam u Norveškoj dobila priliku učiti od najboljih flair barmena i miksologa.

Prvi flair pokret naučila sam u EBSu, to je bio hand stall. Nakon toga sam znala ne taknuti boce i po nekoliko mjeseci. 2014. sam napokon odlučila da će to biti moja godina, da ću raditi ono što volim i natjecati se u inozemstvu. Početkom 2014. počela sam trenirati koliko god sam mogla, svaki dan, i poneku noć.

facebook.com/KristinaVirinda

Možda se čini ekstremno, ali žrtvovala sam svoj posao ali i brojna prijateljstva kako bi trenirala flair i postala uspješna barmenica. Napravila sam si prostoriju na trening a podove obložila madracima, to sigurno zvuči poznato svima koji su se posvetili flairu 🙂

Sad živim na Baliju, normalni dan mog života izgleda ovako nekako: probudim se, meditiram, svitanje, surfanje, popodnevni san, flair, Muay Thai box, plaža, zalazak, doma, odmor i ponavljaj. Sad mi je postalo normalno da surfam i navukla sam se.

Oduvijek sam voljela daske – skate, board itd. Odrasla sam okružena time, tako da je apsolutni blagoslov što imam priliku surfati svaki dan. Imamo priliku vidjeti svitanje i zalazak sunca s oceana, ponekad izgorjeti na suncu ili biti opečen na meduzu, ponekad pljušti za poludjeti dok čekaš val koji možeš zajahati. Vježba, trening, zabava i život!

U slobodno vrijeme sam model i održavam masterclassove i evente diljem Azije. Ovo varira od privatnih zabava do velikih korporativnih događanja. Ovi događaji mogu biti sve od izrade koktela na sat vremena do show programa od 10 sati!

Biti barmenica

Nema razlike jeste li muškarac ili žena u svijetu barmena. Profesionalni ili talentirani barmen je osoba velikog integriteta i posvećenosti bez obzira na spol.

Svim ženama barmenicama dala bi savjet – radite to s ljubavlju! To vrijedi za sve što radite u životu.

Barmenska struka održava srce mladim, i ne, ne govorim o zabavama. Rijetko pijem, ali mislim da razumijete što želim reći. Ovaj posao omogućuje da putujete, upoznajete nove ljude, nove prijatelje i radite diljem svijeta.

facebook.com/KristinaVirinda