Najnovije

Osvježavajući ljetni kokteli

Voćni kokteli stvoreni za vruće dane

Kokteli koji će vam olakšati dane do godišnjeg odmora 🙂

Koktel od lubenice i tequile

Sastojci:

  • 1/4 šalice šećera
  • 1/4 šalice vode
  • oko 0,5 kg lubenice narezane na kockice
  • 1/4 šalice svježeg soka od limuna
  • 2 šalice borovnica
  • svježa menta
  • led

Kako napraviti:

U malenoj tavici zakuhajte vodu sa šećerom i mješajte dok se šećer u potpunosti ne rastopi. (ako imate kupljeni šećerni sirup, onda ovaj dio preskačete 🙂 Nakon toga u blenderu sameljite lubenicu dok ne postane poput pirea. Jednom kad vam se čini da je to to, iz te smjese procijedite sok a ostatak pulpe bacite. Ovo možete učiniti ili kroz gusto sito ili gazu. U velikom vrču pomješajte šećerni sirup koji ste prvo napravili, lime juice (ili svježi sok limete), borovnice i listiće mente. Lagano zgnječite borovnicu i listiće mente muddlerom. Dodajte sok lubenice i tequilu. Dobro ohladite (barem 2 sata). Koktel polslužite u visokim čašama punim leda i dekorirajte s nekoliko grančica mente.

Kako bi trebao izgledati 😉

www.foodandwine.com

 

Limoncello Collins

Sastojci

  • 50 cl Limoncella
  • 35 cl gina
  • 20 cl svježeg soka od limuna
  • 24 jaaako tanke kriške limuna
  • led
  • 50 cl Three Cents Soda
  • 8 grančica mente

Kako napraviti:

O ovom legendarnom koktelu pisali smo već nekoliko puta tako da se možete slobodno prisjetiti o tome kako je dobio ime, i kako je nastao. A sad donosimo varijaciju na temu koja je stvorena da bi vama olakšala ljetne vrućine.

U vrč ulijte limmoncello, gin i sok od limuna. Poklopite posudu i ostavite u frižideu da se dobro rashladi. Prije posluživanja u svaku collins čašu stavite uz rub 3 koluta limuna, dodajte leda do vrha. Proješajte rashlađenu kombinaciju i ulijte u čaše do pola, ostatak napunite sodom i uživajte.

Kako bi trebao izgledati 😉

www.foodandwine.com

Cucumber-Honeydew Freeze

Sastojci:

  • 25 cl gin
  • 2 šalice rashlađenog oguljenog i nasjeckanog svježeg krastavca
  • 2 šalice narezane i rashlađene dinje
  • 18 cl svježeg soka od limuna
  • med
  • led

Kako napraviti:

Voćni okusi se generalno dobro slažu ako su iz iste botaničke porodice. Ovaj odličan ljetni koktel sastoji se od krastavca i dinje koji oboje potječu iz porodice Cucurbitaceae.

U srednje velikoj posudi pomješajte sol, šećer i sjemenke komorača. Rub vinske čaše navlažite kriškom limete i napravite slasni obrub ove slano-slatke kombinacije.

U blender stavite sve sastojke osim par komadića za dekoraciju, kad dobijete ujednačenu gustoću, pretočite u čaše i dekorirajte kriškicama krastavca i kuglicama od dinje.

Kako bi trebao izgledati 😉

http://www.foodandwine.com

Sangria s lubenicom i ananasom

Sastojci:

  • boca muškat vina (750 ml)
  • 15 cl Brandy
  • 1 limeta, tanko narezana
  • 2 šalice lubenice narezane na kockice i dobro ohlađene
  • 2 šalice ananasa narezanog na kockice
  • soda
  • led

Kako napraviti:

Vino i brandy natočite u vrč i promješajte. Dodajte limetu narezanu na tanke kolutove, lubenicu i ananas. Voće stavite u čaše s ledom, prelijte sangriom i dotočite sodu.

Kako bi trebao izgledati 😉

www.whattheforkfoodblog.com