Najnovije

Kokteli i priče za laku noć

Jednostavno originalno.

Ovakva mašta i originalnost rijetko se viđa, pogledajte kakve “nostalgične” koktele nude u popularnom koktel baru The Blind Pig

The Blind Pig koktel bar napravio je koktel listu u potpunosti inspiriranu dječjim klasicima poput Winnie the Pooh, Petar Pan, Harry Potter i drugima.Malo nostalgije potaklo je menadžera Dana Bergera da podsjeti svoje goste na jednostavnije dane kad smo bili djeca. Svaki koktel poslužuje se s ilustracijom koje je napravila Masha Karpushina, a njihova je poanta da prikažu esenciju knjige koja je bila inspiracija za koktel. Čitav koncept koktel karte je tako posložen da vam se čini da čitate priču za laku noć.

“Svatko ima omiljenu priču iz djetinjstva pa smo došli na ideju da te uspomene uhvatimo i podijelimo s malim twistom odrastanja.”

 

Hunny Pot

Inspiriran popularnom pričom o Winnie – the – Pooh medvjediću, autorice A. A. Milne, ovaj koktel sastoji se od ruma Havana 7 sa slanim maslacom, medovine, Somerset jabučnog brandyja, limuna, meda i bittera od naranče. Poslužuje ga se u glinenom vrču koji sliči vrčevima iz kojih je medo krao med. Posebnu počast odlučili su odati vjernom prijatelju Pooha – Praščiću.

 

Float like a Peach

Napravljen prema priči “James i divovska breskva”, koktel G+Float like a Peach (lebdi kao breskva) sastoji se od Tanqueray Ten, Rinquinquin breskvinog vina, hibiskusa, maslinovog ulja i bjelanjka s dodatkom gaziranog soka od kruške. Servira se u elegantnoj flute čaši koja je dekorirana gumenim crvom.

 

Rabbit’s Remedy 

Sjećate li se starog crtanog filma “Priče Beatrix Potter”? Jedna od priča bila je o zeki Petru. Vibrantno narančasti koktel Rabbit’s Remedy sastoji se od lime juicea, infuzije kamilice i tequile te slatkišem od mrkve, omiljenog jela zeke Petra. Poslužuje se u čajnoj šalici s komadićem glazirane torte.

 

Languid Caterpillar 

Niti jedan popis dječjih priča ne bi bio potpun bez poznate Alise u Zemlji Čudesa autora Lewis Carroll. Inspiracija za koktel Linguid Caterpillar bila jeupravo ta nezaboravna priča. Prekrasno ljubičasto piće sastoji se od Bulleit Burbona, Cynar likera, banana, limuna, pikantnog sirupa cikle i bjelanjka.

Half a Pint o’ Buttah

J.K. Rowling i čarobnjak Harry Potter ispratili su cijelu jednu generaciju, i svakako zaslužili koktel na ovoj fantastičnoj listi koktela. Koktel Half a Pint o’Buttah inspiriran je pićem koje se poslužuje u lokalu Three Broomsticks Inn (mislim da je kod nas prevedeno kao “Kod tri metle”). U teoriji je to piće koje se toči iz točionika, ali njegovi sastojci u ovom lokalu su Monkey Shoulder Scotch, Kamm&Sons, timijan, butterscotch, citrusi, bitteri i pivo.

Lost and Found

Peddington Bear, ili kod nas poznatiji kao Medvjedić Paddington, poznati je lik dječije literature pa je isto tako dobio svoje mjesto na ovoj listi. Koktel Lost and Found je mješavina pripremljena od Pisca, Tripple Sec likera, marmalade sandwich syrup.  Koktel dolazi poslužen s poručicom “pripazite na izgubljenog medvjedića”.

Dream Far

Inspirirano pričom The BFG (Blagi Fantastični Gorostas). Nedavno je ova priča dobila svoju animiranu verziju. Sastojci koktela su Ketel One vodka, Swedish punch, sirup od marelice, limuna, vanilije i naranče, bjelanjak i soda. Za stol stiže s limetom u svjetlećoj teglici.

Magic Memories

Još jedan twist sour koktela, Magic Memories je koktel inspiriran dječakom koji ne želi odrasti – Petrom Panom. Sastoji se od Bullieit Burbona, amaretta, likera od maraschino likera, ružičastog grejpfruta, limuna, maline i bjelanjka. 

 

Mr Tumnus’ Tipple 

Ima li osobe koja ne voli priču “Priče iz Narnije”, prilično smo sigurni da je većina pogledala i filmove. Mr Tumnus’ Tipple odnosi se na Lava, vješticu i ormar, i lika Mr. Tumnus. Sastojci od kojih se priprema ovaj koktel su Hendrick’s gin s roséom, Cocchi rosa, Pedro Ximénez Sherry, bitteri od čokolade i esencija duhana.

X Marks the Spot

I zadnji, ali ne manje važan – Otok s Blagom. Koktel X Marks the Spot (X obilježava mjesto) je mješavina Chivas Regal 12 godina starog, Appleton Estate signature blend rum, Lapsang Souchong čaja, treseta, limete, pistachija i jabuke.

Via: drinksbussines.com

Photo: drinksbussines.com