Najnovije

Najbolji alkohol za odličan seks!

Sigurni smo da svi imate poneko iskustvo gdje su se u kombinaciji našli seks i alkohol, i sigurni smo da neki put nije ispalo kako ste planirali. U svakom slučaju, donosimo vam recept za idealnu kombinaciju.

Seks i alkohol…. kad su dobitna kombinacija a kad blamaža?

Ako pitate Leon Phelpsa o glavnom sastojku ljubavi, njegov odgovor će uvijek biti Courvoisier. Alkohol, a posebice crveno vino, nalaze se među top 10 afrodizijaka, ali ako pretjerate u kratkom roku od odličnog seksualnog nagona dolazite do nikakvog. Realno, svima se barem jednom desilo da su popili koju previše i našli se u nimalo zabavnoj igri ispod plahti. Dakle, koja bi bila idealna doza za ljubav? 

Jedno piće

Kad prvi put srknemo piće, primarni efekt je da je odlični društveni lubrikant. Pogledajte samo Raja iz Teorije velikog praska ;). Kad malo popijemo, opustimo se, otvoreniji smo i opušteniji. Možemo to nazvati i “tekuća hrabrost”. Vjerojatno je upravo to razlog zbog kojeg je većina nas barem jednom upoznala nekoga upravo na šanku. Dakle, u prvoj fazi smo nešto hrabriji i skloniji riziku – to uključuje prilaženje osobi koju smatramo privlačnom i kojoj skroz trijezni ne bi nikad prišli.

Dva pića

Ovo je trenutak u kojem većina ljudi osjeća najveću ugodu. Alkohol stimulira receptore u mozgu, i s jednim ili dva pića, lagana špica u glavi i toplina nisu još nadvladani osjećajem vrtoglavice, mučnine ili depresije, koji često nastupaju nakon pokoje čašice više. Kad u sebi imamo malenu količinu alkohola zapravo smo najbolji što možemo biti, smiješni, simpatični, zabavni i opušteni. Ali NISMO bolji vozači, zato izbjegavajte voziti nakon par pića….taksi je 20 kn.

Žene

 

Iako svaki alkohol (u umjerenoj količini) pomaže što se tiče seksualnog užitka i želje, niti jedan nije bolji od crvenog vina, za muškarce i žene. Kod žena crveno vino pojačava seksualni nagon više nego ijedno drugo alkoholno piće, barem tako tvrdi grupa Talijanskih istraživača koji su otkrili da sastojci koji se nalaze u crvenom vinu zapravo pojačavaju želju za seksom kod nježnijeg spola. Ono što su otkrili je da crveno vino pojačava cirkulaciju krvi na intimnim područjima, što vodi ka tome da se podiže i želja za seksom. Brzo nakon toga su naglasili i da nakon jednog ili dva pića alkohol uzima danak, u većim količinama dovodi do smanjenja želje. Izgleda da je ključni dio upravo umjerena konzumacija.

Muškarci

Što se tiče muškaraca, dva do tri pića opuštaju situaciju, povećavaju dotok krvi u ključne zone, a upravo crveno vino povećava količinu testosterona u krvi, neizbježan i neophodan hormon kad se uhvatimo seksualnih apetita. Sada malo znanosti: muško tijelo se obično rješava testosterona kad enzim zvani UGT2B17 za testosteron veže specifične molekule, na taj način onemogućuje tijelo da prepozna testosteron i izbacuje ga kroz mokraću. Ali kad je riječ o crvenom vinu (čaša do dvije), sastojak vina koji se naziva kvercetin, uspješno blokira UGT2B17, i na taj način zapravo zadržava veću količinu testosterona u tijelu. Ističemo opet da ako je riječ o većoj količini, nema tog crvenog vina koje će vam pomoći 😉

Dakle, kad pričamo o alkoholu i seksu, recept je jednostavan – otvorite bocu crvenog vina i ispijte je s partnerom/partnericom. To je otprilike idealna količina, svatko ispije dvije čaše, dođe do kolanja krvi, viška hormona i valjanja među plahtama. 

 

Via: vinepair.com