Najnovije

Kako biti barmenov favorit

I dobiti cugu na račun kuće. ;)

Strpljivi gost je gostu na vrhu prioriteta, i u skladu s tim će i dobiti uslugu.

Često pišemo o tome što trebaš izbjegavati u baru kako ne bi naživcirao barmena i dobio cugu koja te protjera na wc jer si jednostavno – nekulturan. Želiš biti barmenov najdraži gost? 🙂

Često davaj napojnice. Sviđa ti se ona cura u kutu? ‘Aha, pa da, ti si onaj gost koji mi je jučer pustio 20 kn manće. Čekaj, idem popričat s njom.’ I nakon par minuta nađeš se u razgovoru s njom. A i nije fora da kupiš bocu nečega za 300 kn, a ne pustiš barem 10 kn manće.  

Biti barmen zvuči vrlo zabavno, ali postoji puno nezabavnih dijelova koje barmen mora raditi. Izbacivanje ljudi koji su to iz nekog razloga zaslužili zna biti opasno ako je gost agresivan. Nemali broj puta čiste odvratne stvari nad kojima biste se zgrozili. Možda ste sudjelovali ili sami organizirali neki tulum kod nekoga. Netko se izrigao, bilo je svega po kupaoni, morali ste to počistiti, i skupljati ljepljive boce. Sad zamislite da to radite svaku noć u 1,2 ujutro. 

www.memesuper.com

Moraš znati svoje granice. Alkohol drugačije djeluje na svakoga od nas. Nekoga pretvori u sretnu i smiješnu osobu dok u nekome probudi onu lošiju stranu. I što napraviti kad gost izjavi ‘kad popijem whiskey, odlično se tučem’, i onda vam naruči isti? Također, nemojte voziti ukoliko ste pili. Mislim da vam to ne moram posebno naglašavati. 

Ako vidite nešto čudno, recite. Ako se netko onesvijestio ili ste vidjeli da je netko nekome maznuo novčanik iz džepa, vičite. Puno loših stvari može biti spriječeno ako samo jedna osoba reagira. Iako se ne poznaju, gosti u baru moraju paziti jedni na druge. 

Poštujte politiku bara. Barmeni nisu ti koji izmišljaju pravila, zato postoje vlasnici i menadžeri. Gosti moraju zaslužiti barmenovo povjerenje kako bi postali iznimka u nekim pravilima. Zahtjevanje nečega i izjave poput ‘znate li vi tko sam ja??’ vas neće dovesti do toga. 

Barmeni se sjete svih koji su ljubazni, koji zapamte njihova imena i pitaju ih kako su. Strpljivi gost je gostu na vrhu prioriteta, i u skladu s tim će i dobiti uslugu. 🙂

Posljednja Škola barmena je u tijeku, a očekuju nas posljednje edukacije vezane uz svijet kave. Posljednja Škola za bariste počinje 26.04., dok se Latte art tečaj održava 30.04.2017. Zovite, pišite, prijavite se i budite spremni za nadolazeću sezonu! 😉