Najnovije

Mitovi i laži o gradskom životu

Pobijamo mitove, održavamo edukacije :)

Što god odlučili, nikad, ali nikad nemojte biti Barney.

Ako ste jedna od osoba koja je u svom životu doživjela selidbu u veći grad, onda ste sigurno imali određena očekivanja. U glavi vam je bio soundtrack serije F.R.I.E.N.D.S. i dok ste na onom jednom dijelu (znate o kojem dijelu pričam) uvijek pet puta zapljeskali, u sebi ste gajili duboku nadu da ćete i vi imati takvu ekipu i takav gradski život.

Međutim, najbliži novi prijatelji koje ste uspjeli steći bili su baristi i barmeni bara u kojem ste odlučili provoditi 90 % svog vremena dok upoznajete novi grad. Tu ćeš sad lagano u svojoj glavici okrivit brojne serije i filmove koji gradski život prikazuju apsolutno i posve drukčijim nego što to zapravo je. Dijelimo s vama najveće mitove koje su ti isti filmovi i serije razvili, i otkrivamo pravu istinu.

1.Laž: Ti i tvoja savršena ekipa imate najdraži kafić i vaše mjesto koje apsolutno nikad nije zauzeto, bez obzira što je gužva u baru, i cijeli dan se zafrkavate, a uspijete odraditi i sve drugo u životu uz cjelodnevno provođenje vremena u kafiću.

Istina: Ti i kolege sa posla imate jedan bar čiji ste redoviti posjetitelji, ali redoviti posjetitelji petkom. Ovo nije ‘Kako sam upoznao vašu majku’, i ‘vaše’ mjesto će biti zauzeto. A i sigurno će vam povremeno određeni bar malo i dosaditi pa ćete odlučiti unijeti malo promjene u život i otići u drugi bar. A i kolike su šanse da u istom baru baš svaki put uspijete naći novog partnera/partnericu (upravo se obraćam svim Barneyima – ima li ova riječ smisla?) koji se ne vrate u taj bar i ne istuku vas nakon što ih iskoristite i ne javite im se? Barem bismo vas mi istukli da se prema nama ponašate kao Barney. Ok, ne tučemo ljude, koga zavaravam. A i nitko se prema nama ne ponaša kao Barney. Blago nama s vama. 🙂

2. Laž: Jedan od najboljih prijatelja/ica vam je najpopularniji i zgodni barmen/barista.

Na neku čudnu foru uvijek ćete imati najboljeg frenda/frendicu koji rade kao barmen/barista što vam osigurava beskonačnu količinu besplatne cuge.

Istina: Mhm, not going to happen. Mislim na besplatnu cugu, ne na imanje bariste i barmena kao najboljeg frenda. To je još donekle moguće ako ste dovoljno cool. 😛

3. Laž: stanodavac je jeziv i želi spavati s vama.

U serijama se uglavnom koristi na momente za humoristične trenutke, ima bijelu potkošulju pokapanu masnoćom od neke hrane, zlatni lančić oko vrata, zalizanu frizuru i vječito cigaretu u rukama.

Istina: rijetko kad se to dogodi. Stanodavac će vam vjerojatno biti namrgođeni stariji barbić, ili simpatična ženica koje nikad nema u gradu. Ili sto drugih profila od kojih su jako male šanse da će biti najjezivija osoba koju ste upoznali.

4. Laž: seksualni život biti će vam na vrhuncu.

Istina: iako masa likova iz serija i filmova imaju izrazito aktivan seksualni život i to sa izrazito atraktivnim ljudima, istina je opet – drugačija. Mislim, nećemo u potpunosti odbaciti ovu tezu. Ali istina je da ćete u jednom izlasku teško upoznati osobu koja želi više od jedne noći. Ima iznimaka, naravno. Što god odlučili, nikad, ali nikad nemojte biti Barney.

Ukoliko imate još mitova i istina koje ih pobijaju o gradskim životima i prikazima određenih stvari u serijama koje su daleko od istine, podijelite ih s nama. Zauzvrat mi s vama dijelimo update o našim edukacijama! Jeeeei! 😀

Dakle, Škola za bariste 29.03. je popunjena, ali pošto vas je bilo puno zainteresiranih i pošto želimo biti dobri prema vama, odlučili smo otvoriti još jedan termin, a to je 26.04.2017. Za Latte art tečaj 02.04.2017. ostalo je još samo jedno mjesto – kakva prilika, taman kad ste pomislili da ni ove godine nećete crtati po kavama. Škola barmena počinje 03.04.2017. , POSLJEDNJA je prije sezone, i dobar dio škole je već popunjen, zato nemojte žaliti preko ljeta što nam se niste pridružili, već ispunite prijavnicu ili nas nazovite. Odgovaramo na poruke, pozive, sve što treba dokle god nas ne pitate da vam budemo jamac za kredit.