Najnovije

Deset barskih pjesama

Koje su u stanju zagorčati ti večer :P

Ovo će definitivno razbuditi ekipu, i možda može biti malo ‘that escalated quickly’, ali ne dajte se.

Preuzimanje kontrole nad jukeboxom je ogromna odgovornost. Vaš odabir odredit će daljnju atmosferu u baru. Kroz godine rada, barmeni vide svojekakve reakcije na određene pjesme – djevojke koje jecaju u kutu, odrasle mišićave muškarce sa suzom u oku, ali i velike osmijehe parova koji su se na tu pjesmu prvi put – poljubili. (Aha, vi mislite da smo mi mislili da ćete pomisliti na nešto drugo. E, krivo ste mislili. 😛 )

Ali ne morate više brinuti (ovo zvuči kao da ćemo vam predstaviti sredstvo za uklanjanje mrlja). Donosimo vam popis pjesama koje će vas učiniti jukebox herojem. U normalnom baru gdje 90 % pjesama nema tekst ‘lete suze kao da gađam se žiletima’.

1.Journey, ‘Don’t stop believin’

Nijedna noć nije kompletna bez ove pjesme. Možda je oldie, ali je definitivno goldie. Tko ne pukne iz sveg glasa onaj visoki ‘niiiiiiight’, plaća cugu. Ozbiljno, ekipa, ova pjesma je i dalje hit.

www.pinterest.com

2. Rehab, ‘Bartender song (Sittin’ at a bar)’

Jednostavno jer se nalaziš u baru, a i barmeni će ti biti zahvalni za ovih četiri minute, pogotovo ako im naglasiš posvetu. Zapravo, nemoj im samo posvetiti, već kao lik u spotu sjedni za šank i pjevaj svom barmenu izravno. Neka osjete tvoju zahvalnost. A i nikad dosta pijanih videa. A tvoj pristup bi definitivno trebao biti zabilježen.

3. Lynyrd Skynyrd, ‘Freebird’

Nema ništa ljepšeg od osmominutnog glazbenog predaha i malog smirivanja strasti u baru. Plus, uvijek možete zabaviti ljude, popeti se na biljarski stol ili stolicu i odglumiti scenu iz Forrest Gumpa kad se Jenny popne na balkon. A upravo je ova pjesma uvećala doživljaj te scene.

 

4. Pink Floyd, ‘Great gig in the sky’

Bar je idealno mjesto za eksperimentiranje s progresivnim rockom. Jedino što će biti glasnije od vokala Clare Torry je vrištanje fanova u baru. Ne samo fanova Pink Floyda, već i vaših.

5. Carmina Burana, ‘O Fortuna’

Ej, ne čudite se na ovaj izbor. Ovo će definitivno razbuditi ekipu, i možda može biti malo ‘that escalated quickly’, ali ne dajte se. Uostalom, Fortuna je bila boginja sreće u rimskoj mitologiji. Možda ju baš ovo dozove pa se nekom zapravo i posreći tu večer. Mislim, za gratis cugu.

6. Cookie Monster, ‘C is for cookie’

Ej, pa treba li išta dodatno reći?? Ubaciš edukativni materijal, a i postoje razni remixovi. I svi u baru ponovite abecedu. Ok, jedno slovo abecede.

7. Sarah MacLachlan, ‘Angel’

Divna pjesma. Mislim da se tu svi slažemo. Ali probaj pogodit trenutak. Svima dođe onaj neki nostalgični moment, pa zašto ne. A može biti i savršena prilika za jedan lagani sentiš. A i prisjetiš se filma na koji si sigurno pustio/la suzicu – ‘City of Angels’.

8. Pantera, ‘I’m broken’

Nakon ovog divnog sentiša, morate ponovno nečime zapaliti prostoriju (piromani, ne shvaćajte ovo doslovno). Ova pjesma je sve. Malo će možda nekima biti too much, ali nikad nije previše za poooooganje!!

9. Tema iz filma ‘Harry Potter’

Odi do barmena, i zahtijevaj da ti napravi Butterbeer (tko ne zna što je ovo, neka pogleda Harry Pottera) pod prijetnjom da ćeš mu nabacit Cruciatus kletvu (ne, nećemo objašnjavati što je ovo). Potom se zaderi ‘Accio’!, zgrabi cugu ljudima i počni trčat po baru. Ok, vjerojatno blijedo gledate. Accio je čarolija koja izgovaranjem ove riječi i imenovanjem predmeta koji se želi prizvati taj predmet ‘povuče’ prema bacaču čarolije. Ne, nismo ogromni fanovi Harry Pottera. Opća kultura. A i ja bi se prva smijala da to netko napravi. Osim ako zgrabi moju cugu. Onda bi taj netko jednom zauvijek naučio što je Cruciatus.

10. The Doors – The end

Zašto ova pjesma? Na tren ću biti subjektivna. Prvenstveno, zato jer Doorsi, eto zašto. A i idealna je za zatvaranje bara.

Eto, ekipa. Okušajte se, ništa ne možete izgubiti. Osim svijesti. Ali to je sekunda, žrtvujte se. 😛

Jako nas veseli što imamo popunjenu Školu za bariste, za Latte art tečaj je ostalo još jedno slobodno mjesto, dok se i dobar dio Škole barmena popunio. Zovite, pišite, pitajte, prijavite se – na raspolaganju smo vam svaki dan. 🙂