Najnovije

Škola, novosti i putovanja

Putujemo, promoviramo, educiramo...

Ispunite prijavnicu i pridružite nam se jer sezona se bliži, a najbolji način za početak sezone je internacionalna diploma završene Škole barmena u rukama.

Barmenstvo je vrlo cijenjen posao, iako ga mnogi podcjenjuju, iz nekih nejasnih razloga. To nije ‘samo’ konobarenje, pranje čaša, pometanje.. Povijesno gledano, barovi i gostionice su bili sigurna mjesta za osobe svih staleža, te mjesta za dobar provod. Stoga s razlogom barmeni svoj posao rade s ponosom. Možda ne smiju piti na poslu, ali znaju što će ih najviše opustiti čim dođu kući s posla. Nakon svakog napornog dana većini nas treba barem jedna čaša piva, vina, koktel… i super je kad dođeš doma nakon cijelog dana slušanja tuđih problema, jurcanja s jedne strane bara na drugu, i ostalih zadataka s kojima su svi barmeni itekako dobro upoznati, i smiksaš sam sebi jedan divan, fini koktel. Mmmmm.

Jedan od ‘zadataka’ barmena je i čuvanje tajni. On kroz svoj rad posluži mnogo različitih individua, što uspješnih poslovnih ljudi, što lijepih žena, što razvedenih očeva… i svi mu se oni u jednom trenutku otvore. Prođu s barmenom cijelu paletu svog života smijući se, plačući, s njim podijele svoje emocije. Zato barmeni zaista vide sve i prođu sve. Dokazano je da gosti puno više vjeruju barmenu nego psihijatrima ili čak i bliskim prijateljima. Ali barmenu je svako poznanstvo novo iskustvo, jer ne samo što upoznaju nove ljude, već prođu kroz različite kulture i životne situacije. Skoro svaka večer pretvori se u neku vrstu zabave. I koliko god teška večer bude, uvijek izađe s pozamašnom svotom novca (napojnice su često svijetla točka večeri 😛 )

Blaženi naši barmeni 🙂 a mi ovaj tjedan putujemo za Istru, točnije Poreč. Održava se 32. po redu međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam u razdoblju od 22. – 25. 02. u sklopu kojega ćemo i mi imati postavljeni štand. Sajam je namijenjen svima koji se žele upoznati s novim tehnologijama, trendovima, proizvodima i uslugama kojima mogu poboljšati svoje poslovanje, a mnogi proizvodi koji će biti predstavljeni mogu biti vrlo korisni i za kućanstva. Popratit će ga niz prezentacija, predavanja i konferencija, i mi se veselimo biti dijelom svega te na ovaj način doprinijeti promociji i razvoju naše Udruge konobara i barmena Hrvatske

Brojimo dane i do početka predzadnje Škole barmena. Škola počinje 06.03.2017., a mi jedva čekamo upoznati mlade i ambiciozne vas. 🙂 Ispunite prijavnicu i pridružite nam se jer sezona se bliži, a najbolji način za početak sezone je internacionalna diploma završene Škole barmena u rukama. Za sve nejasnoće, pitanja, i potpitanja nam se slobodno obratite, uvijek smo vam na raspolaganju.