Najnovije

Mitovi o barmenima na jednu noć

i kako ih razbiti ;)

Ukoliko mu se i pruži prilika, barmen će ju iskoristiti samo ako je pripit ili jako dobro raspoložen.

Imaju li zaista barmeni česte provode na jednu noć? Postoji određeni mit prema kojem se navodi da su barmeni dobro poznati po tome što bez problema mogu s potpunim strancem iz bara provesti noć. Ovaj mit potječe iz teorije da su barmeni društveni leptirići, i samo zato što im je posao da budu ljubazni i simpatični prema gostima, ne znači da nakon svake smjene liježu s nekim novim u krevet. Dapače, nakon 24 sata na nogama, jedina misao im je krevet, ali spavanje u krevetu. Hrkanje. Slinjenje.

Barmeni su svaku večer okruženi atraktivnim muškarcima i ženama, glazbom, alkoholom itd. Ako se bar zatvara oko 2:30 ili 3 ujutro, oni još moraju ostati počistiti cijeli bar, prebrojati novac u blagajni, stoga prosječno vrijeme kad barmen napokon dočeka izlazak iz bara je oko 4 – 5 ujutro.. do tog vremena, čak i ako je barmen imao priliku biti s nekim, pijanstvo je već isparilo, magija u zraku se raspršila, i nestaje ona mističnost koja je bila napeta dva sata prije. Postoji i ona loša strana, a ta je da ako se spetljate s nekim gostom, postoji mogućnost da vas neće ostaviti na miru. Bit će stalan gost bara u kojem radite, mislit će da ste imali nešto posebno onu jednu noć.

Jedan barmen prepričava svoje iskustvo:

“Radio sam u baru koji je subotom bio krcat i par subota za redom dolazila je jedna cura,  i kliknuli smo. Uvijek bi mi davala visoke napojnice iako je netko drugi iz ekipe zvao cugu i plaćao.. pričali smo kroz tih par subota. Jedne večeri bila je posebno raspoložena, i čak su pali i poljupci, i cijelu večer smo pili kratka pića.. došao je kraj smjene, i rekao sam joj da me pričeka 15 – tak minuta… sjedila je za šankom i čekala. 15 minuta pretvorila se u pola sata, pola sata u sat vremena.. nakon što sam sve riješio, nje više nije bilo. Prilika je prošla.”

No ovo sve ne znači da se barmenima ne zalomi.. i to se dogodi, ali najčešće s kolegama na poslu. Razlog zašto barmeni znaju međusobno spavati je taj što se dovoljno poznaju, i većinu vremena provode u neposrednoj blizini.. manje je riskantno otići doma sa kolegom, nego sa potpunim strancem. Ukoliko mu se i pruži prilika, barmen će ju iskoristiti samo ako je pripit ili jako dobro raspoložen. Zato jedan savjet – prije nego se s nekim spetljate, dobro ih upoznajte.