Najnovije

Ljubav u zraku

A i fini kokteli :)

Bili zaljubljeni ili ne, nije bitno. Vi ste sretni i zadovoljni.

Prigodni kokteli, barovi puni crvenih balona.. da, Valentinovo je. Po meni, današnji dan slavi ljubav bilo koje vrste. Lijepo je znati da imate oko sebe osobe koje su tu za vas. Obitelj, prijatelji, dečko/cura… nije bitno, jer nekoga imate. Zato dosta gunđanja kako ćete zauvijek biti sami, jer iz osobnog iskustva znam ljude kojima je ljubav došla u kasnim tridesetima. Zašto ne? Zašto bi trebali slijediti onaj koncept da u 23. godini završite faks, u 25. objavite zaruke, u 27. se ženite? Ma dajte, davno smo izašli iz tog doba. Svatko ima drukčije prioritete u životu. Netko možda ima priroritet putovati cijeli život. Netko se želi baviti glazbom, glumom, nečime. I svakome dođe svoje vrijeme. Nikad ne smijete slušati druge i pustiti da oni vode vaš život. Eto, par savjeta od mene. 🙂

Možda ste jedni od onih koji idu na prvi spoj. Upoznat ćemo vas s vašim potencijalnim partnerom kroz cugu koju naručuje.

Ako naruči liker, zna što želi. Ima određene navike kojih se drži. Ukoliko se drži klasičnih koktela, vjerojatno je riječ o hipsteru. Voli whiskey i sudi ljude po tome što piju (jer mi to upravo ne radimo 😛 ). Ako je šampanjac u igri, budite oprezni jer je moguće da je igrač. U većini slučajeva su jako dobri plesači, što će im igrat značajnu ulogu kod partnera. Ako naruči voćni cocktail, definitivno nije zainterestiran za isprobavanje nekih novih pića, i fleksibilna je osoba. Naručuje što i vi? Mogući prvoklasni ljubavnik. Zainteresiran, sluša vas što govorite, ali tu se javlja dvosjekli mač, jer je moguće da vas samo želi zavesti. Ona naručuje specijalno piće napravljeno povodom Valentinova, jasno je da joj je ovaj dan vrlo bitan. Očekivati će čak da nazovete majku i zaželite joj sretno Valentinovo. Ako je u igri bijelo vino, moguće je da pazi na unos kalorija. Riječ je i o osobi koja treba stalnu emocionalnu podršku. Ako naruči šampanjac, očekujte da ima visoke standarde i očekivanja. A ako igra stolni nogomet bolje od vas, definitivno pije pivo.

Bili zaljubljeni ili ne, nije bitno. Vi ste sretni i zadovoljni. A pogotovo ste sretni i zadovoljni dok pijete fine koktele. Pa u skladu s današnjim danom, par recepata.

Rebelle’s Swipe Right

  • 6 cl gina
  • 1,5 cl sirupa od đumbira
  • 3 cl soka od brusnice
  • 1,5 cl soka od limuna

Dodajte sve sastojke u shaker i protresite. Servirajte u cocktail čaši i ukrasite kriškom limuna.

Limani’s The Vesper

  • 6 cl votke
  • 3 cl gina
  • 1,5 cl vina

Sve dodajte u shaker napunjen ledom i protresite. Servirajte u ohlađenoj cocktail čaši, i ukrasite kriškom limuna.

Cherry’s Cherry Bomb

  • 6 cl tequile
  • 6 cl džema od višnje
  • 3 cl soka od limuna

U ohlađeni shaker ubacite sve sastojke i jako protresite. Ulijte u rocks čašu i ukrasite višnjom.

I još vam preostaje da se volite! 😉