Najnovije

Kava, kava i još malo kave

Jer kave nikad dosta :)

A pričajući o tome, na vrijeme se krenite prijavljivat za sljedeću Školu za bariste koja počinje 15.02.2017.

Četvrtak je, lijepo sunčano vrijeme najavljuje još jedan vikend. Svi smo ispili prve gutljaje kave, tradicionalno skuhane, s malo šećera, mlijeka… bi li se netko od nas usudio jedno jutro pripremiti kavu na malo drugačiji način? E pa, mi vam donosimo par načina na koji biste mogli pripremiti svoju kavu, a da ispadne malo drugačija.

 • Zamrznite ostatke kave u kalupu za led i ubacite kockice u čašu mlijeka. To je idealno za vruće dana ili ako jednostavno želite promijeniti način na koji pijete kavu.

 

 •  A možete i zamijeniti način, odnosno zamrznuti mlijeko s malo cimeta, i dodati u kavu. Super je što vam to neće razvodniti kavu.
 • Ulijte espresso u kokosov sok. Za sve vas koji upravo imate upitnik nad glavom: a gdje da nađem kokosov sok? Imate ih u bio&bio trgovinama. Ova mješavina ne samo što će vas podići, nego će vam pružiti dozu magnezija i kalcija.
 • Zamijenite mlijeko i šećer u vašoj kavi sa žličicom organskog maslaca.
 • Ako vam je kava pregorka, možete dodati malo – soli. Ne, nismo krivo napisali. 🙂
 • Ako vam se kava više sviđa s okusima, ubacite neke od začina u svoju kavu prije nego ju skuhate. Tako možete dodati vaniliju, cimet, klinčić, ili neke druge okuse koji vam se sviđaju. Ne samo da će biti ukusna, nego će i fenomenalno mirisati.
 • Možete napraviti macchiato sa karamelom, vrhnjem i kavom. Pomiješajte malo vrhnja sa mlijekom i zagrijte u mikrovalnoj 40 sekundi. Ubacite karamelu (postoje izvrsni spremni sirupi ODK) u čašu i napunite s ledom. Zatim dodajte zagrijanu smjesu u čašu i prelijte kavom.  Mmmmm, finoooo… 🙂
 • Trebate više proteina i želite istisnuti još malo dodatne energije iz prve jutarnje kave? Dodajte protein u prahu s okusom vanilije ili čokolade.
 • Prije nego stavite toplu kavu, možete zagrijati svoju šalicu kako bi kava duže bila topla i naposljetku stvorit će vam još finiji okus u ustima.
 • Ako volite da vam je kava slatka, jednostavno si uštedite vrijeme, i u jednu posudu pomiješajte zajedno šećer i kavu. I pri sljedećem kuhanju, ove dvije namirnice ubacujete zajedno u vrelu vodu.
 • I za kraj, želite si zasladiti kavu još više? Jednostavno ubacite malu čokoladicu u šalicu. Kad ulijete vruću kavu, čokoladica će se otopiti i dodati vašoj kavi fini okus.

Priznajte da vas je bar jedan od ovih recepata malo zainteresirao. 🙂

Ovo su samo jedni od načina kako doma skuhati finu kavu, a na jednostavan način. Ali definitivno još više možete naučiti kod nas, u Školi za bariste. Onda ne samo što ćete kuhati fenomenalnu kavu, nego ćete ju još moći dodatno ukrasiti pomoću latte arta. A pričajući o tome, na vrijeme se krenite prijavljivat za sljedeću Školu za bariste koja počinje 15.02.2017. A za Latte art tečaj primamo samo 4 polaznika, i održava se ovu nedjelju, 29.01.2017. Zato, telefon u ruke i kontaktirajte nas. Na raspolaganju smo.