Najnovije

Antonio Švob: “Potpuno neočekivano sam dobio mogućnost da radim ono što stvarno volim.”

Povezanost kave i umjetnosti...? :)

“Dobio sam nova znanja i vještine potrebne za profesionalan rad te mi je otvorila puno detaljniji i jedan sasvim drugačiji pogled na posao kojim se bavim, no sada sa puno više interesa i motivacije.”

Još 80-tih godina u pravljenju kava pojavljuje se umjetnička crta, odnosno latte art, što je moderno društvo dočekalo s iznimno pozitivnim kritikama. Od tada se baristi trude pružiti društvu, osim kvalitetne i dobre kave, i estetiku iste. Latte art nije samo pokazivanje talenta, već mogućnost da kava poprimi privlačan izgled, i bude još ukusnija. Latte art se sve više i više razvija, jer se baristi diljem svijeta trude izmisliti nove kreacije koje bi mogli stvoriti pomoću zagrijanog mlijeka. Čak mogu svoja znanja i inovacije demonstrirati na raznim natjecanjima. 

Tečaj Latte arta vodi nekadašnji polaznik, a danas predavač – Antonio Švob.

“S obzirom da se ugostiteljstvom bavim već dugo vremena odlučio sam da je vrijeme za nešto novo, te proširiti svoje znanje o kavi i crtanju po kavama što sam već otprije prakticirao. Škola za bariste pod vodstvom Sergeja Dedića se pokazala kao najbolji mogući potez ikad!!! Iznimno me pozitivno i na najbolji mogući način oduševila i zapravo otvorila vrata u svijet kave koji dotad nisam poznavao. Dobio sam nova znanja i vještine potrebne za profesionalan rad te mi je otvorila puno detaljniji i jedan sasvim drugačiji pogled na posao kojim se bavim, no sada s puno više interesa i motivacije. Ono što me potpuno oduševilo je koncept i organizacija same škole, a to je da tijekom predavanja nema niti jedne minute praznoga hoda i to je fascinantno. Dakle, sve što Sergej demonstrira ili kaže ima svoju svrhu i svoj smisao, i to je ono što se cijeni. Svaki savjet koji sam dobio , svaku stvar koju sam naučio pažljivo sam primjenjivao u daljnjem radu, no nakon škole, kudikamo profesionalnije. Jednostavno je neopisivo slušati kako Sergej s ljubavlju i strašću predaje o kavi i aparaturi i prenosi svoje znanje na svakog polaznika. Mogu slobodno reć da sam se u školi totalno nadogradio u svim poljima, te sam na tome ekipi barmen.hr-a iznimno zahvalan. Za vrijeme škole predsjednik Zoran Lukić mi je predložio da u udruzi predajem latte art, a to mi je ujedno i prvi posao gdje mogu svoja znanja o latte artu prenijeti na polaznike koji se žele nadograditi u tom segmentu, pa sam tako eto, potpuno neočekivano, dobio mogućnost da radim ono što stvarno volim.”

Evo kako naši tečajevi izgledaju; kavice koje je napravio naš Antonio:

Škola za bariste otkucava pet dana do svog početka, a tečaj latte arta održava se 29.01.2017., i još uvijek ima par praznih mjesta, stoga nas kontaktirajte čim prije.

Što se tiče samog tečaja Latte art-a, ne preporučujemo ga onima koji imaju malo ili nemaju uopće iskustva s pripremom kave i zagrijavanja mlijeka. Ovo govorimo isključivo iz razloga što osobe koje nemaju iskustvo neće biti u mogućnosti pratiti program rada i neće otići zadovoljne s tečaja. Naš cilj i smisao je da vam prenesemo znanje, da od nas odete motivirani i spremni učiti više i bolje. Možda vam upravo tečaj pruži motivaciju i probudi u vama ljubav prema nečemu novom.

Program i cijene Škole za bariste možete pronaći OVDJE a za tečaj Latte art-a OVDJE.

Za sve što vam nije jasno, nemojte se ustručavati i slobodno nas kontaktirajte:

mail – [email protected]

tel – 051/320-633

mob – 098/219-099