Najnovije

Kava na malo drugačiji način

Alarm je svoje odzvonio, što smo snoozali, smo snoozali.

Nakon prve ispijene šalice, zasigurno ćemo popiti još jednu jer….kava…. nikad previše.

U zadnji čas stižeš na bus, razvezanih tenisica koje si u sekundi navukao na sebe dok se zvuk busa sve više bližio. Bilo kako bilo, stižeš na bus, stavljaš slušalice u uši i koristiš 20 minuta vožnje za jutarnje meditiranje i slušanje najdražeg popisa pjesama. Dolaziš u grad, lampice još uvijek svijetle, a ti skrećeš u najdraži kafić po tvoj najdraži jutarnji napitak i trenutno neophodan za daljnje funkcioniranje – kavu.

Otpiješ prvi gut, odjednom dobivaš uvid u to kako će današnji dan biti puno bolji nego si prvobitno mislio, a jedan od razloga zašto će biti bolji je i taj što počinje naša Škola za bariste. Četiri dana edukacije koja će ti donijeti nova poznanstva, odličnu kavu i izvrsne predavače – Sergeja Dedića i Luku Panovića. Našim budućim baristima želimo puno sreće i novih znanja!

Nakon prve ispijene šalice, zasigurno ćemo popiti još jednu jer….kava…. nikad previše. A kad vam kava dosadi pripremjena na tradicionalan način, isprobajte nešto novo i nešto divlje. Kava na malo drugačiji način koja će vam svaki dan učiniti vrhunskim.

Osim što je fino, savršeno se uklapa u prosinac i atmosferu koju on donosi….

ESPRESSO MILK PUNCH

  • 3 cl bourbona
  • 3 cl Caffe Moka
  • 0,5 cl Hoodoo chicory liker (liker od cikorije) – kao zamjena možete se poslužiti i tradicionalnim likerom od kave
  • 4,5 cl punomasno mlijeko

Uliti bourbon, Moka kavu i liker u čašu za viski napunjenu ledom. Preliti punomasnim mlijekom (ili slatkim vrhnjem) do vrha čaše. Promiješati jednom, i posuti svježe mljevenim zrncima kave.

 

MIDNIGHT OIL COCKTAIL

  • 4,5 cl tamnog ruma
  • 2 cl cold-brew kave
  • 0,5 cl  likera od đumbira
  • 0,5 cl likera od banane
  • 3 uštrcaja ekstrakta vanilije

Pomiješati sve sastojke te ih staviti u shaker napunjen ledom i protresti. Poslužiti u coupe čaši i ukrasiti kriškama banane.

 

SHOULDA BENNE PIRATE COCKTAIL

  • 2 cl ruma
  • 5,5 cl cold-brew kave
  • 2 cl Baileys Irish cream
  • 2 cl šećernog sirupa
  • 2 cl bjelanjka

Sve sastojke staviti u shaker napunjen ledom i protresti. Poslužiti u ohlađenoj coupe čaši.

Kokteli od kave svakako su nešto posebno što će vam uljepšati hladne zimske dane. A svi oni koji žele naučiti sve o kavi i njezinoj pripremi mogu popuniti obrazac i sigurno ćemo vas obavijestiti o budućim terminima jer su svi do kraja 2016. godine popunjeni. A ako ste više raspoloženi za Latte Art tečaj, imamo još 2 slobodna mjesta u terminu 21.12.2016., pridružite nam se i pretvorite svoje kave u prava mala remek – djela.