Najnovije

Doba godine kada se pitanje “Kad ćeš se oženiti?” pretvara u “Gdje ćeš za Novu?”

Kad ste bili mlađi, sigurno ste na ove filmove gledali nešto drugačije :)

Nacvrcani filmovi koji su postali sastavni dio televizijskog programa u prosincu. Samo vas podsjećamo što sve možete pogledati, a i donosimo recept za jedan pravi mali božićni koktel.

Bliži se najdraži blagdan, praznik, godišnji odmor, a vi niste ludi da propustite Sam u kući kako biste otkrili poneki novi detalj u filmu u kojem mali dječak nadmudruje dva odrasla muškarca. Bilo kako bilo, film je postao must see svakog  Božića koliko god puta okretali očima tijekom njegovih najava. No, bez obzira na film vi ste odlično raspoloženi jer je upravo božićno vrijeme razlog više da pomažete, viđate vama drage ljude, i družite se s obitelji.

Neizostavan detalj svakog 25.12. je onaj božićni ručak kada upravo vi sjednete do none / bake / babe koja slabo čuje i uporno vas štipa za obraze i govori vam da morate pojesti još jedan tanjur hrane jer si premršav, iako si upravo u sebe strpao dva tanjura vrele juhe (pri čemu si u ustima zadobio opekline 33. stupnja), sve moguće dijelove pečene purice, 5000 žlica pirea i ostale priloge koji su se našli na stolu prekrivenom crvenim stolnjakom s detaljima malih ukrašenih borova. I dok se kvalitetno družiš s tom divnom ženicom, s tvoje druge strane zafrkava te brat, i na bilo koji način započinje s tobom teme tipa „kad ćeš se udat/oženit, što ćeš sada nakon što si završio/la fakultet“ kako bi sve oči bile uprte u tebe.

No, nije sve tako sivo. Barem se nitko ne napije do te mjere da se onesvijesti, ili otme neku tebi mrsku osobu. U skladu s božićnim raspoloženjem i kuhanim vinom, donosimo vam malu ljestvicu „trijeznih“ filmskih scena.

Rođak Eddie – Christmas Vacation

Možda nam je i bio najdraži lik u filmu, ali u stvarnom životu možemo stati na tren i zahvaliti svemiru što nismo u rodu s Eddiem.  Ovaj pivopija ima više nezaboravnih scena iz filma, od dijela kad je toliko zahvalan Clarku što će njegovoj djeci priuštiti darove ovaj Božić da mu preda cijeli spis želja , koji naravno uključuje i njegov dar, do scene kada otima Clarkovog šefa. Naravno da je 90 % filma bio u lagano alkoholiziranom stanju.

Michael Scott, The office, „Christmas party“

Najdraži šef i božićna epizoda Ureda u kojoj Michael kupuje 15 boca votke za dvadesetero ljudi. Nećemo biti spoileri, ovo zvuči dovoljno zanimljivo da pogledate epizodu.

Buddy the elf, Elf

Dobronamjeran vilenjak Buddy je daleko od alkoholičara, ali kao što nam se svima bar jednom u životu dogodilo, i njemu se otelo kontroli, doduše slučajno, kada je mislio da u svoju kavu ulijeva javorov sirup, međutim ispostavilo se da je to bio liker. Ups!

 Amanda Woods, The Holiday

Jedna od romantičnih božićnih komedija, više je od sladunjavog filma u kojem se svi zaljubljuju jedni u druge i žive sretno do kraja života. Amanda, koju glumi Cameron Diaz, utučena ljubavnim jadima odluči imati mali „only-me“ party, te popije malo više crnog vina i daje si oduška pjevajući „Mr. Brightside“ grupe Killers. Barem je na tren zaboravila da još uvijek nema onog idealnog princa na bijelom konju.

Willie, Bad Santa

I dolazimo do samog kraja ove mini ljestvice, gdje smo smjestili karakter Billy Bob Thorntona – Willija. Willie radi kao Djed Božićnjak u shopping centru, međutim to mu ide, pa prilično loše. Dolazi na posao mamuran i uništava scenu Sjevernog pola koja ga okružuje, te se većinu vremena  nalazi u nesvjesnom stanju.. aaali he knows if you’re been bad or good. Ovaj djedica je definitivno bio bad i dospio je na naughty listu.

www.liquor.com

NAUGHTY OR NICE COCKTAIL

  • 8,5 cl  Pinot Noir vina
  • 8,5 cl  Chardonnay vina
  • 6 cl Konjaka
  • 6 cl Maraschino likera
  • 11,5 cl Three cents Ginger ale

Sve sastojke umiješati u zdjelu za punč zajedno s velikim blokom leda. Ukrasiti kriškama naranče, i naravno biti nice jer nitko sa naughty liste ne dobije veliku Milka čokoladu.