Najnovije

Novi Sad – međunarodno natjecanje barmena 2016.

Najposjećeniji turistički grad u Srbiji - Novi Sad, domaćin je još jednog međunarodnog natjecanja barmena u organizaciji "BarmeNS" - Udruženja profesionalnih barmena grada Novog Sada. Natjecanje će se održati 13. i 14. prosinca 2016.

BarmeNS Cup 2016. godine okupiti će više od 40 natjecatelja.

Iz Udruženja kažu da je BarmeNS Cup postao tradicionalna manifestacija kojoj su se prošle godine pridružili natjecatelji iz cijele Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Rumunjske. Ova manifestacija odvija se u prosincu i okuplja velik broj barmena ali i gostiju koji su se došli diviti njihovoj vještini.

Natjecanje će trajati dva dana, prvi dan (13.12.2016.) održati će se kvalifikacije dok će se finale BarmeNS Cup-a održati 14.12.2016. u još uvijek nepoznatom klubu. Prošle godine na natjecanju je bilo gotovo 500 posjetitelja a natjecalo se čak 46 barmena i barmenica od kojih u finale ulazi svega 6 najboljih.

Važnost ovog projekta stoji iza njegove misije, a to je da je važno konstantan napredak ugostiteljske usluge paralelno sa najvišim svjetskim standardima te razumijevanje uloge barmena i približavanje kulture ispijanja barskim mješavina. Cilj je približiti publici barmensku struku u Srbiji i šire.

2016_18_11-barens-natjecanje-002

Ako se želite prijaviti na natjecanje, prijavnicu i pravila možete pronaći na službenoj stranici.

Barmeni će se imati priliku natjecati u flair bartendingu i klasičnoj miksologiji. Osim natjecanja, osigurane su i radionice i predavanja na kojima svi prisutni imaju priliku sudjelovati. Predavanje obrađuje aktualnu temu “Odgovorno konzumiranje alkohola”.

Kako to obično bude na svim natjecanjima, nakon proglašenja pobjednika sve prisutne očekuje veliki After party

Vidimo se u Novom Sadu.