Najnovije

ĐIR po Starom gradu – HIT koji traje dvije godine!

Oni su mladi, aktivni i pokrenuli su najpoznatiji „brend izlazaka“ u Rijeci...

Povodom druge godišnjice, sada već dobro poznatog ĐIRa po Starom gradu, odlučili smo porazgovarati sa dečkima koji su zaslužni za njegov nastanak i ispitati ih o dosadašnjim iskustvima i budućim planovima.

ĐIR po Starom gradu

ĐIR po Starom gradu organiziran je više od 100 puta i svaki do sada pokazao se kao hit tjedna. Naime, organizira se utorkom koji je postao broj jedan dan za izlaske u Rijeci i niti jedan utorak nije isti! Teme su svakakve, ali uvijek izazovu oduševljenje, tako su primjerice neke od najzapamćenijih večeri bile Semafor Party, Pokemoni u ĐIRu, Beer Pong, Snježni utorak i sl. Mora im se priznati da im ideja ne fali jer napuniti četiri kafića s umjetnim snijegom se svakako može nazvati ambicija 😉

Osim toga, na 2. godišnjicu Đira došlo je više od 1.500 ljudi, a za ući u bilo koji od kafića se moralo čekati, tako da nešto očito rade kako treba…

dir_po_starom_gradu-013

Cijela priča započela je kako bi se Starom gradu udahnuo život. Vlasnici četiri kafića odlučili su udružiti snage kako bi to postigli. Primarno su se okrenuli studentima kojima je Rijeka preplavljena, a kojima nedostaje mjesta gdje bi mogli izaći i zabaviti se, a da to nisu parkovi i parkirališta. Originalan program koji smišljaju iz tjedna u tjedan je dobro čuvana tajna sve dok ne osvane na Facebook stranici ĐIRa!

Ovo ljeto ĐIR je postao hit  i među stranim turistima i sigurni smo da su sa sobom doma ponijeli samo najbolje dojmove te da će nam se u Rijeku vratiti prvom prilikom.

dir_po_starom_gradu-007

Prije no što su pokrenuli ovaj projekt, caffe bar Garcon, caffe bar / noćni klub Modesto, caffe bar Stop i Rakhia bar funkcionirali su zasebno, sve do trenutka kada se Stari grad našao ograđen od ostatka Rijeke radi iskopavanja i renoviranja Koblerovog trga kojim se do svih njih dolazi. Suradnja koju su napravili natjerala je sve da do njih dođu i preko iskopina i lokvica blata jer su jednostavno dokazali da se isplati, a to nastavljaju dokazivati iz tjedna u tjedan.

Nešto novo i nešto divlje preraslo je u trend, a iz trenda u brend. ĐIR po Starom gradu uskoro se počeo pojavljivati i u drugim gradovima Hrvatske. Osim toga, svakako se može reći da su dečki napravili pravi i originalni turistički proizvod grada Rijeke.

Brendu je falila još samo jedna stvar, a to je maskota. Prije nešto manje od godinu dana, ĐIR je dobio ĐIRonima, plavu kokoš koja uskoro slavi rođendan tako da svakako očekujemo i veliku zabavu povodom tog događaja.

dir_po_starom_gradu-010

Da bi svaki od stotinjak dosadašnjih ĐIReva ostao zapamćen i ovjekovječen brine se fotograf Josip Čekada, a osim brojnih fotografija tu je i ĐIRtv – intervjui sa ekipom koja se našla na pravom mjestu u pravo vrijeme.

Iako su započeli sa malenom suradnjom, momci su se uz pomoć marketinške agencije Soleas upustili i u organizaciju nešto većih projekata koji su uglavnom usmjereni prema studentima. Prošle godine smo imali priliku vidjeti 1. boat party u Rijeci pod nazivom „ĐIR po Kvarneru“, a već 21.10.2016. organiziraju studentski izlet „ĐIR po Beogradu“. (Šapnuli su nam da je ostalo par mjesta). Osim projekata koje sami organiziraju, ĐIR i njegovi osnivači redovito surađuju sa studentskim udrugama i pomažu u informiranju studenata o određenim akcijama koje studentske udruge provode.

dir_po_starom_gradu-006

Utorak su izabrali kako bi se „prelomio“ tjedan jer svima nama treba oporavak od ponedjeljka.

ĐIR po Starom gradu možete pratiti na Facebooku i Instagramu, a naša preporuka je da se već sljedeći utorak pridružite onima koji ĐIRaju i zabavite se bolje nego ikada…. jer ako niste čuli… Utorak je HIT!

dir_po_starom_gradu-001