Najnovije

Želite li isprobati gin sa pravim mravima?

Jer...zašto ne...

Ovo svakako moramo isprobati. Ima li među vama sretnika koji su imali priliku?

Davno smo pisali o ginu od jednorogovih suza, ali danas smo se odlučili raspisati o nečemu malo drugačijem. Naime, vidjeli smo svašta, svjedočili pićima koja se čak ne mogu niti nabaviti i isprobatia sada službeno možete naručiti bocu gina sa točno 62 šumska crvena mrava. Ovo nije gin koji u sebi ima samo mrave već je obogaćen okusima mlade koprive i angelike.

Iza ovog čudnog, ali zanimljivog gina našla se suradnja dvije tvrtke – The Cambrige Distillery i Nordic Food Lab.

Svaka boca ovog gina sadrži točno 62 šumska crvena mrava (formica rufa), čija se staništa nalaze na sjevernoj hemisferi. Iznimno su malena bića no vrlo sofisticirani, komuniciraju uz pomoć kemijskih fermona i znaju se obraniti od predatora koji napadnu njihov mravinjak, i to na način da ih pošpricaju mravljom kiselinom koju proizvode u svojim malenim abdomenima. (Trenutno nekako ovaj gin zvuči manje interesantan a više odvratan…). Na svu sreću, upravo mravlja kiselina u kombinaciji s alkoholom proizvodi posebne arome koje ovom ginu daju posebnost.

Od botaničkih sastojaka u ovom ginu se nalaze borovice,  avens drvo, koprive i sjemenje. Osim toga koristi se i 100% organska Engleska pšenica.

Cijena? Sasvim solidna. Boca ovog pića koštati će vas oko 200£. Količine koje se proizvode su zaista malene tako da ako imate neizmjernu želju isprobati Anty Gin, morati ćete pratiti njihovu internet stranicu.

Pravo pitanje je… usudite li ga se isprobati?

2016_01_09-anty_gin-002

Photo: www.pestremovalguide.com