Najnovije

Vrlo čudni zakoni o alkoholu

Već smo u nekoliko navrata pisali o čudnim zakonima vezanima za konzumaciju alkohola, no uvijek nekako naletimo na još….

Kada piješ, ne jaši.

U Coloradu se konj smatra svojevrsni prijevoznim sredstvom. Upravo radi toga, kada nekoga zaustave na konju a osoba je pod utjecajem alkohola, dobiti će istu kaznu kao da je pijan vozio automobil.

Hladno pivo? E, ne može.

Iako na prvu ovaj zakon djeluje čudan, zapravo je vrlo razuman. U Oklahomi je zabranjeno prodavati rashlađeno pivo, osim ako ono nema manje od 4% alkohola. Ako mislite popiti normalno pivo, morat ćete se uputiti u kafiće ili se pobrinuti da ste ih dobro rashladili doma. Ili možete popiti slabije alkoholno pivo.

Nema kratkih nakon pola noći.

Australija je svakako poznata po tome da se tamo odvijaju odlične zabave, tako da je ovaj zakon malo čudan. Naime, u Australiji je nakon pola noći zabranjeno posluživati kratka pića i koktele! Zašto….pojma nemamo…

Smrtna kazna radi vožnje u pijanom stanju u El Salvadoru

Iako se ne prakticira baš svaki put, ovo zaista je jedna od najbrutalnijih kazni za koje smo čuli. Navodno dosta zavisi o tome koga su uhvatili da pije i vozi, al čak i ako vam je prvi prekršaj, neće vas poštedjeti tako da nemojte niti pokušavati sjesti za volan ako ste pili!

Nakon 19 sati nema alkohola u supermarketima

U Švedskoj je ilegalno prodavati alkohol nakon 19 sati u supermarketima, tako da ako ste se zaželjeli par pivica za nakon posla, trebalo bi požuriti u trgovine.

U Maleziji pazite s kim se ženite.

Ako muža uhvate da vozi pijan, i on i žena idu u zatvor. Vrijedi li i obrnuta situacija, ne znamo….

via: www.thedrinksbusiness.com