Najnovije

Upravo je odobrena prodaja piva sa kanabisom?!

Iako na prvu zvuči kao rezultat teenagerske maštarije, ovo piće zapravo je proizvedeno kako bi promoviralo medicinske prednosti kanabisa.

Osim što je novi proizvod, isto tako je i politička aktivacija u svrhu shvaćanja dobrih obilježja kanabisa. Mislite li da trebamo više ovakvih proizvoda?

Photo: www.mensjournal.com

Pivovara Dad and Dudes iz Aurore u Američkoj državi Colorado dobila je dozvolu da na tržište izbaci pivo General Washington’s Secret Stash IPA, koje u sebi sadrži kanabinoide, ali ne i THC. “Kanabinoidi su čudesan sastojak, i smatrao sam da je zapravo izvrsno da takav sastojak bude dio piva. Oni su antioksidansi i imaju puno drugih zdravstvenih beneficija.”

Dad and Dudes pivovara ovo pivo ima ovo pivo na točionicima u Coloradu već više od godinu dana jer je tamo marihuana legalizirana. U međuvremenu su ušli u pregovore s vladom kako bi isto pivo mogli prodavati u svih 50 država. TTB ( Tax and Trade Bureau) su tražili kompletnu analizu svakog pojedinog sastojka, čitavu recepturu i proces proizvodnje prije no što su odobrili ovu nesvakidašnju infuziju. Sada su konačno dobili zeleno svjetlo i odobrenje da se pivo prodaje u svim državama SAD-a.

“Morali smo pronaći savršen trenutak u proizvodnji kada treba dodati CBD. Ako bi ga dodali prerano onda nema smisla jer se sastojak poveže s kvascima.” Svaka bačva koju proizvedu sadrži 500 miligrama kanabinoida, otprilike 4 miligrama u pola litre.

 

Cijeli članak možete pročitati ovdje.