Najnovije

Pivo od 20.000 dolara?!

Koliku svotu ste spremni odvojiti za pivo?

Photo: smellslikescience.com

Smatrate se pivskim znalcem i uživate u novim pivima kada god vam se pruži prilika? Novo ALE pivo, jedne od najpoznatijih craft pivovara – Brewdog, svakako je nešto drugačije.

Vratimo se korak u nazad kako bi vam objasnili kako je uopće došlo do ideje. Sve do 31. kolovoza 2016. godine, pivovare u Ohiu nisu smjele proizvoditi pivo koje sadrži više od 12% alkohola. Kako bi proslavili kraj ovog zakona u “prohibicijskom” stilu, i početak izgradnje svoje prve pivovare na tlu Sjeverne Amerike, Brewdog je na tržište izbacio svoje najčudnije pivo do sada. To je nova verzija Belgian-Style Ale piva koje je poznato po svojoj solidnoj količini alkohola od čak 55%, što ga čini jačim od nekih destilata. Osim toga, naziv piva je The End of History…

2016_19_9-pivo_od_20000_dolara-002

Photo:brewlovers.com.ar

Količina alkohola nije jedina stvar s kojom su iznenadili i izašli iz okvira. Šokantno pakiranje odbacilo je tradicionalnu etiketu i sada se ovo super jako pivo nalazi u boci koja je omotana pravom prepariranom vjevericom.

Iako se na prvu čini kao izvanserijska ideja, zapravo niti velika količina alkohola ni boca od preparirane životinje nisu veliki noviteti u svijetu piva. Brewdog je imao prethodnika ovog piva još 2015. godine i to sa cijenom od vrtoglavih 795 dolara. Iznenađujuće, nova verzija je zapravo još i skuplja, dostupna je samo dioničarima koji investiraju minimalno 20.000 dolara u pivovaru na tlu SAD-a.

Tako da ako zaista želite isprobati ovo pivo, koštati će vas čak 20.000 dolara.

2016_19_9-pivo_od_20000_dolara-001

Photo: www.self-titledmag.com

Izvor: Liquor.com