Najnovije

Tonik Espresso – kombinacija koju morate probati!

Tonik + Espresso = ljetna ovisnost ;)

Kofeinski gazirani napitak koji će osvojiti vaše nepce ovog ljeta. Baristi bi se mogli posebno obradovati….

Samo je jedna stvar bolja od kave: Ledena kava sa balončićima. Kada je vani vruće, tko ne bi volio nazdraviti kofeinskim, gaziranim napitkom?

O kakvim balončićima pričamo? Toniku, naravno. Možda se kava i tonik čine kao čudna kombinacija, upravo je ona postigla veliku popularnost u svijetu specijalnih kava. Osvježavajući napitak sa šutom kofeina idealan je za sve one koji traže nešto drugačije od običnog espressa.

Espresso tonik već se nalazi na nekim specialty coffee shop-ovima. Jednostavno je kao espresso uliven u čašu tonika s ledom. Rezultat nije samo ukusan – s okusima citrusa, osvježavajuć i britak – nego je i predivan vizualno. Kada espresso potone u tonik.

Zasluga za ovo piće pripisuje se Švedskom proizvođaču kave Koppi, koji svoju kavu Kaffe Tonic već nekoliko godina, ali danas se upravo ovo piće može pronaći u specialty coffee shop-ovima diljem svijeta.

Znamo što vam prvo pada na pamet. Može li se napraviti Espresso Gin i Tonik? Itekako može. Osvježavajuće i pomalo alkoholno opuštajuće poslijepodne možete provesti prateći recept Sandows Londona:

  • 25 ml Gin
  • 25 ml Cold brew kave
  • 75 ml tonika

Ako pripremate ovo piće doma, pokušajte koristiti zrna kave koja imaju voćne note okusa, poput kave iz Etiopije ili Kenije. Ona će se dobro spariti sa citrusnim notama tonika. Sve o kavi i njezinoj pripremi možete saznati već na sljedećim edukacijama za bariste, pa proučite termine i rezervirajte svoja mjesta.

Izvor: thekitchn.com

2016_04_07-tonik_espresso-001

Photo: www.tastingtable.comwww.phoenixnewtimes.com