Najnovije

5 razloga zašto su mamurluci sve gori

Mamurluk je nešto što smo svi prošli, i to po nekoliko verzija. Pogledajte što zapravo utječe na njegovo jačanje.

Sve ga teže i teže podnosimo, a možda je upravo jedan od ovih pet razloka uzrok tome.

Ponekada su mamurluci grozni, gotovo nepodnošljivi. Možda upravo jedan od ovih 5 razloga čini vaš mamurluk još gorim.

Ne možete probaviti pića

Naravno, postojalo je vrijeme kada ste mogli pola večeri trusiti jednu žesticu za drugom, i stići na posao na vrijeme drugi dan. Pomirite se s time da ste stariji, organizam i tijelo su vam se promijenili tako da bi bilo dobro da se mijenjate zajedno s njima. Dr. Chris van Tullken kaže da su mamurluci posljedica kompleksnog upalnog procesa: “Vaše tijelo se sve slabije i slabije bori sa toksinima i upalama čim pređete 25. Nije važno radi li se o automobilskoj nesreći, ozbiljnoj bolesti ili izlasku sa previše alkohola, jednostavno vam treba više vremena da se oporavite.” 

Možda je vrijeme da prihvatite da su najbolje partijanerske godine iza vas.

Udebljali ste se

Da, možda ste mislili da vam tih dodatnih par kila pomaže da se ne napijete prerano… Možda niste svjesni toga da vaš šlaufić pomaže mamurluku da bude užasan. Masnoća ne opušta da probavite alkohol, i što e više imate, manja vam je tolerancija na alkoholna pića. Bolje da krenete u teretanu…..

Jednostavno vam nije do ničega

Kako starite, vaše tijelo i mozak jednostavno ne prate tempo koji ste možda imali sa 18 godina. Dr. Tullken kaže: “S vremenom nas sve manje uveseljavaju stvari koje su nas prije veselile, život postaje kompleksniji. Manje vam je smetalo kada bi se napili u studentskim danima i preskočili par predavanja, a sada ste možda novac za platiti račune potrošili na šanku, ili ste si jednostavno upropastili vikend jer va treba 2 dana da dođete k sebi.”

Jedete junk food

Mislili ste da je dobra ideja pojesti nešto konkretno (čitaj masno i teško) nakon izlaska? Je, ali ne masno i teško. Na ovaj način jedino što možete napraviti je preopteretiti jetru masnoćama i zbog toga ona ne stiže razgraditi alkohol.

Imate više od 29 godina

Da. Stari ste. Iako to možda ne želite čuti, prema istraživanju, 29. godina je zadnja u kojoj vaši mamurluci nisu još toliko grozni. Čim pređete preko 30., za mamurluk vam treba bolovanje. Želimo vam puno sreće 😉

 

 

2016_01_07-mamurluk-002

Izvor: www.thedrinksbusiness.com

Photo: greatist.com i www.pinterest.com