Najnovije

Bezalkoholno vino za mačke

Zašto piti sam kada vam društvo može raditi vaša mačka?

Sada možete nazdraviti i sa svojom mačkom…jer….zašto ne?

Znate kako je. Dolazite doma kasno, bio je naporan dan u uredu. Sve što želite je odmoriti uz čašu dobrog vina. Ali nemate nikoga s kim bi mogli nazdraviti… Jedina koja je s vama u stanu je vaša mačka. A mačke ne piju vino….zar ne? Krivo! Pa…recimo….

Pinot Meow i MosCATo, proizvodi su američke tvrtke Apollo Peak. Vino od mačje trave dostupno je u bočicama od pola litre. Ne sadrži alkohol ali sadrži mačju travu (catnip) tako da nakon njega ne bi smjeli dati vašoj mački da vozi auto ili upravlja tešim strojevima.

Kako piše na stranici Apollo Peaka: “Zašto piti sam?! Intenzivno smo radili na tome da razvijemo bezalkoholno vino od mačje trave za vaše male čupave prijatelje… Ovo je mješavina koja će se sviditi mačkama svih godina.”

Iako izgleda kao crno vino, ovo je zapravo kombinacija organski uzgojene mačje trave (catnip) i vode, te obojano sa organskim crvenim i zlatnim sokovima od repice i cikle.

“Iako se zapravo priprema kao čaj, napravili smo ga na način da podsjeća na vino tako da sada vlasnici mogu popiti čašu vina u društvu svog ljubimca.” kaže Brandon Zavala, jedan od osivača Apollo Peaka.

Zavala je ovo vino počeo proizvoditi  u studenom 2015. Iako je započelo kao nevina zabava, postalo je poslovni uspjeh koji je omogućio svim ljubiteljima mačaka da nazdrave sa svojim ljubimcem.

Ovo nikako nije prvo vino za mačke koje se našlo na tržištu, u Japanu se 2013. u ponudi našlo Nyan Nyan Nouveau proizvedeno od soka grožđa Cabernet Sauvignonm, mačje trave i vitamina.

Apollo Peak dobio je odobrenje za svoje mačje vino od nekoliko veterinara prije nego je proizvod stavljen u prodaju. Napitak nije štetan za probavu mačaka.

More info: Apollo Peak

2016_23_06-vino_za_macke-002