Najnovije

Kada kokteli postanu – remek-djela

Kreativnost se može izraziti na brojne načine i dolazi u mnogim oblicima. Jedan od njih su svakako i kokteli.

Taman kad pomislite da se priči sa koktelima nema više što dodati, iskrsne ovakvo ugodno iznenađenje.

U čast Art Baselu, sajmu moderne umjetnosti, hotel The Langham je odlučio ljubiteljima umjetnosti servirati remek-djela u čašama. Ponudili su tri koktela inspirirana ikonskim i svjetski poznatim slikama – “Starry Night” od Vincent Van Gogha iz 1889.; “The Persistence of Memory” Salvadora Dalia iz 1931. te “Tableau I” Pieta Monderiana iz 1921.

Interpretacija se vršila na koktelima. “Velika je sličnost između koktela i umjetnosti” kaže Limbu. “Oboje nastaju iz kreativnosti i strasti. Tako da ja u svoje slobodno vrijeme volim crtat po koktelima. A zbog Umjetničkog ožujka u Hong Kongu, smatrao sam da je izvrsna ideja ukrasiti moje koktele svjetski poznatim umjetničkim djelima.”

Kreativnost dolazi u raznim oblicima, ali nas je zanimalo na koji način su stvorena ova predivna pića. “Pomiješam sve sastojke “na suho”, zatim dodam leda i prošejkam još jednom, zatim napravim kremastu pjenu od bjelanjaka koja mi služi kao slikarsko platno. Koristim jestivu boju za hranu i čačkalicu kako bi nacrtao sliku na samom koktelu.” Svaki od koktela je unikatan, i to je ono što umjetnici cijene.

Kokteli

 

Vincent van Gogh – “Starry Night”

2016_01_04-umjetnost_kokteli-002

Photo via: www.trendhunter.com

Sastojci – Malibu Rum, Frangelico, Liquore Strega, svježi sok od limete i naravno, bjelanjak. Za crtež su korišteni bitteri i Blue Curacao te jestive boje.

 

Salvador Dali – “The Persistence of Memory”

2016_01_04-umjetnost_kokteli-001

Photo via: www.trendhunter.com

Na ovom koktelu nacrtan je otopljeni sat. Kreacija je stovrena sljedećim sastojcima – Mezcal, Grand Marnier, Domaine de Canton, Orange Bitter i sok od naranče.

 

Piet Mondrain – Tableau I

2016_01_04-umjetnost_kokteli-003

Photo via: www.trendhunter.com

Na njemu su vidljivi poznati geometrijski oblici u bojama, a sastoji se od Saffron Gina, likera od bazge, Chartreuse, Bittera od limuna, svježeg soka od limuna i grenadine.

Ovi kokteli biti će u ponudi od 23. ožujka do kraja travnja.